Sarajevo minimalno: Amateri iz San Marina kući pjevajući

1. pretkolo Evropa lige

Sarajevo minimalno: Amateri iz San Marina kući pjevajući

Ekipa FK Sarajevo večeras je na stadionu Asim Ferhatović - Hase odigrala prvu utakmicu 1. pretkola Evropa lige protiv Libertasa iz San Marina. Izabranici Husrefa Musemića su na kraju slavili sa minimalnih 1:0.

Sarajevo je od samog početka utakmice bilo konkretniji i bolji protivnik. Prva poluprilika za bordo momčad je stigla već u petoj minuti kada je Melunović šutirao glavom, ali je lopta otišla preko gola. Isti igrač je samo par trenutaka kasnije ponovo šutirao glavom, ali je ovoga puta njegov udarac zaustavio večeras sjajni golman gostiju, Simoncini.

Bordo momčad je svoju dominaciju 'naplatila' u 19. minuti utakmice nakon jedne lijepe akcije.

Džakmić je uposlio Suljića, ovaj je nesebično loptu dodao do Melunovića kom nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

I nakon tog gola nastavila se solidna igra Sarajeva.  U 31. minuti Huseinbašić je pokušao sa nekih 25 metara, ali je Simoncini odbranio. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Huseinbašić je centrirao, Tatomirović je sjajno skočio, ali je njegova lopta završila na prečki.

Sa 1:0 se otišlo i na odmor, a u nastavku susreta vidjela se ofanziva Sarajeva koja nije davala rezultata.

Na samom otvaranju drugog dijela Melunović je izašao sam pred golmana gostiju, ali gola nije bilo.

Sjajnu akciju su u 67. minuti odigrali Džakmić i Haurdić. Kapiten Sarajeva je sjajno prošao po lijevoj strani, ali Haurdićev udarac glavom nije predstavljao preveliku opasnost za goste. Isti igrač je par minuta kasnije imao dobru priliku nakon greške golmana Libertasa, ali nije uspio pogoditi.

Tadejević je u 78. minuti ubacio loptu u šesnaesterac, Melunović je ostao gotovo sam, loptu je dobro zahvatio glavom, ali su sreća i stativa bili saveznici Simoncinija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Golman momčadi iz San Marina je ponovo imao sreće u 82. minuti. Njegova odbrana je reagovala loše, lopta je došla do Raduloviča koji je pogodio vratnicu. U tim trenucima djelovalo je zaista kao da je sreća napustila izabranike Husrefa Musemića, a sa tribina je stizao i pokoji zvižduk nezadovoljnih navijača.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 1:0 za Sarajevo što je značilo da je momčad Libertasa izvukla sjajan rezultat pred revanš susret 1. pretkola Evropa lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.