Na Koševu premijera 13. kola, Sarajevo kreće po nastavak fantastičnog niza

Mladost gostuje u Sarajevu

Na Koševu premijera 13. kola, Sarajevo kreće po nastavak fantastičnog niza

E. Škorić

Pred nama su tri dana premijerligaškog uzbuđenja, a premijerni meč 13. kola biće odigran večeras na stadionu Koševo.

FK Sarajevo kao lider tabele i aktuelni prvak dočekuje Mladost. S obzirom na sve okolnosti, Bordo tim je izraziti favorit, ali će svakako trener Vinko Marinović igrače uvjeravati da su ovakve utakmice često najgore za igrati. Mladost je početkom sezone bila otpisana prije samog početka meča na Grbavici, pa je uspjela tada šokirati Plave i slaviiti s 1:0.

Sjetite se samo da je također Mladost u 2. kolu ove sezone uspjela osvojiti bod protiv Sarajeva (2:2) kada su je svi također otpisali. Dakle, pouka je da ove sezone Mladost ne treba otpistivati, pa čak ni sada kada odlazi na Koševo na megdan ekipi koja nakon 11 kola ima devet pobjeda i dva remija uz 26 postignutih golova i čija serija pobjeda odavno traje.

Sarajevo želi svakako pobjedu s kojom bi otišao Željezeničaru na +7 barem na 24 sata, a ujedno bi derbi dočekao s pristojnim odstojanjem u odnosu na svog gradskog rivala, kao i na sve druge ekipe. Podsjećamo, sarajevski derbi igrat će se naredne srijede.

Što se Mladosti tiče, njoj je svaki bod jako bitan u borbi za opstanak, ali će joj večeras nedostajati jedan od bitnijih igrača, Anel Dedić, koji je dobio treći žuti karton prošlo kolo u porazu od Borca u Kaknju.

Sarajevo bez suspenzija, no falit će iskusni golgeter Mersudin Ahmetović, koji će zbog povrede ligamenata vjerovatno propustiti cijelu sezonu. Jasno je ipak da Marinović ima najveći roster i veliki broj kvalitetnih igrača koje često može i da odmara i da zahvaljujući upravo toj širini lakše dolazi do svježine i boljih rezultata.

Marinović je mišljenja da Mladost nije naivna ekipa i da to neće biti lagana utakmica kako svi očekuju.

"Bit će teška utakmica kao i sve ostale. Spremit ćemo se i nadam se da ćemo nastaviti igrati kao u periodu koji je iza nas", rekao je Marinović i o Mladosti je govorio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mladost ima dosta mladih i perspektivnih igrača koji žele da se dokažu. Sigurno da nas neće čekati lagana utakmica. Imamo mi potencijal i nadam se da ćemo odigrati kao i dosad", istakao je Marinović.

Susret Sarajevo - Mladost igra se sutra od 17 sati. Sarajevo je apsolutni favorit,a to pokazuju kvote u Mozzart kladionici. Opkladu na ovaj meč OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Naslov je trebao glasiti "Da li se BORDO ŠAMPIONSKI PLES NASTAVLJA ili ce ga sudija Mujić zaustaviti", jedno je sigurno da ce pokušati svim silama. Zbog toga SRETNO BORDO DIVOVI U OVOJ I SVAKO SLJEDEĆOJ TEKMI.
6 4
Mustafa
Danas će vam onaj seljak Mušija skinuti skalp!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi