Sarajevo na krilima Kojaševića do tri boda

Bordo momčad opet slavila

Sarajevo na krilima Kojaševića do tri boda

A. Beganović

Fudbaleri Sarajeva nastavili su sa sjajnim igrama. Nakon 3 uzastopne pobjede na Koševu, izabranici Mirze Varešanovića danas su slavili na gostovanju u Banovićima.

Nošeni velikom podrškom s tribina fudbaleri Sarajeva uspjeli su svladati Budućnost u Banovićima, mada nakon 5 minuta ništa nije naslučivalo na pobjedu gostiju.

Naime, u spomenutoj minuti domaći su preko Haskića došli do prednosti. Haskić se najbolje snašao u šesnaestercu Sarajeva i s nekih 12 metara zakucao je loptu u mrežu Sarajeva.

Međutim, izabranici Mirze Varešanovića nisu gubili glavu i već u 16. minuti nakon dobrog centaršuta Kojaševića Arsenijević iz izgledne prilike nije uspio pogoditi. Deset minuta kasnije Hamzagić iz slobodnog udarca s nekih 25 metara loše šutira.

Od samog početka drugog dijela bordo momčad je krenula uraganski, a otvorena igra isplatila im se u 52. minuti kada najbolji pojedinac susreta, Damir Kojašević, postiže pogodak za 1:1.

Međutim, Sarajevo se nije zadovoljilo ovim rezultatom i nastavilo je s napadima, a u 60. minuti Hamzagić iz kosa šutira, ali ne pogađa mrežu.

Dvanaest minuta prije kraja sjajni Kojašević nakon dobre asistencije Hamzagića izlazi sam pred domaćeg golmana i rutinski pogađa mrežu i donosi svom timu tri boda i prvo mjesto na premijerligaškoj tabeli.

Treba istači da je Budućnost preko Slomića pred sami kraj susreta mogla izjednačiti, no napadač domaćih nije bio priseban. Sve u svemnu dobra fudbalska predstava u kojoj je bordo momčad zasluženo slavila.

Budućnost – Sarajevo 1:2

Gradski stadion u Banovićima. Strijelci 1:0 Haskić (5.), 1:1 Kojašević (53.), 1:2 Kojašević (78.). Sudija: Muamer Bureković. Žuti kartoni: Halilović, Hurtić, Slomić, Omić (Budućnost),  Džakmić, Gutić, Hamzagić, Todorović, Šćepanović, Čomor (Sarajevo).
BUDUĆNOST: Husić, Omić, Hurtić, Zrnanović, Čergić, Sarajlić, Smajić (od 4. Čamrković), Halilović, Hamzić, Slomić, Ikanović (od 79. Jahić). Trener: Munever Rizvić.
Sarajevo: Hamzić, Arsenijević, Todorović, Džakmić, Gutić, Torlak, Hamzagić, Handžić, Jahović, Kojašević (od 87. Čomor), Šćepanović (od 70. Suljić). Trener: Mirza Varešanović..

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.