Sarajevo na popravnom protiv Slobode

Danas i sutra igra se 3. kolo Premijer lige BiH

Sarajevo na popravnom protiv Slobode

Danas i sutra na programu je treće kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine. Danas je na programu sedam susreta, dok u nedelju igraju Olimpik i Široki Brijeg.

Danas sa početkom u 17 sati se sastaju: Zvijezda - Leotar, Travnik - Željezničar, Budućnost B. - Čelik, Rudar P. - Drina, dok od 20 sati igraju: Zrinjski - Slavija, Sarajevo - Sloboda i Borac - Velež.

Lider i aktuelni prvak, sarajevski Željezničar u goste će na Pirotu kod Travnika. Sarajevski plavi u prva dva kola imaju isto toliko pobjeda, a u novoj sezoni još uvijek nisu primili pogodak. Travničani su, s druge strane, nakon dva odigrana kola prikovani za samo dno tabele, sa dva poraza, pa će danas protiv izabranika Amara Osima tražiti prve bodove.

Jedan od derbija će na Koševu igrati Sarajevo i Sloboda. Sarajevo je u prvom susretu ove sezone potpuno podbacilo u Lukavici, gdje je poraženo od Slavije.  Ovaj je poraz uzdrmao bordo tim, a trener Mirza Varešanović našao se pod velikim pritiskom, pa se u posljednje vrijeme sve glasnije spominje i njegova smjena. Uglavnom, Sarajevo protiv Slobode danas na Koševu nema prava na kiks, s obzirom da je se uoči sezone najavljivala borba za sam vrh tabele i izlazak u Evropu.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja uvodnog dijela sezone u Premijer ligi je ekipa Slavije, koja nakon dva odigrana kola jedina sa Željezničarom ima dvije pobjede na svom kontu. Ipak, u ovom kolu taj bi se niz mogao prekinuti, s obzirom da Lukavičani gostuju pod Bijelim Brijegom, kod Zrinjskog. Plemići su za sada bez pobjede, premda imaju utakmicu manje (gradski derbi sa Veležom), pa je za očekivati da učine sve kako bi pred svojim navijačima uzeli prve bodove ove sezone.

Borac je nakon uvodnog poraza na Gradskom stadionu od Širokog, zabilježiopobjedu u Zvorniku kod Drine i u ovom kolu za protivnika ima ekipu mostarskog Veleža. Banjalučani, predvođeni novim (starim) trenerom Vladom Jagodićem izgledaju prilično dobro, ako je suditi po meču u Zvorniku. Velež je, sa utakmicom manje, za sada stopostotan. Jedan utakmica, jedna pobjeda, ali nema sumnje kako su Rođeni mnogo slabiji nekog prošle sezone, pa je teško za očekivati da naprave nešto više u gostima kod jednog od favorita Premijer lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.