Sarajevo na pragu četvrtfinala

Prijedorski Rudar s 3:0 poražen na Koševu

Sarajevo na pragu četvrtfinala

E. Škorić, foto: A. Balić

Sarajevo je u prvom susretu osmine finala Kupa BiH, rezultatom 3:0, na Koševu, savladalo prijedorski Rudar.

Bordo tim nije bolje mogao početi utakmicu, jer se stanje na semaforu promijenilo nakon nepunih 60 sekundi. Odbrana gostiju nije najbolje reagirala, Goran Kotaran je pogriješio, sve to pratio je mladi napadač Adin Džafić, matiratvši Zorana Rodića na golu Prijedorčana.

Veliku priliku domaći sastav propustio je desetak minuta kasnije. Tačnije, Damir Hadžić je pucao preko gola Rodića. U 15. minuti Sarajevo je povisilo na 2:0. Prednost domaćeg tima udvostručio je Damir Kojašević. Crnogorac je bio siguran udarcem sa bijele tačke.

Prijedorčani nisu puno toga pokazali na Koševu. U prvom poluvremenu tek su jednom opasno zaprijetili preko Šuke, ali je Adi Adilović bio siguran. U 32. minuti Emir Obuća proigrava Kojaševića, koji traljavo puca. Do kraja prvog dijela treba izdvojiti još povredu gostujućeg golmana Rodića, kojeg je zamijenio standardni Bojan Tripić.

Tripić je u 49. minuti zaustavio udarac Kojaševića, ali je loše reagirao sredinom drugog dijela, kada je njegovu pogrešku iskoristio Obuća i bez većih problema loptu proslijedio u mrežu.

Rudari su se probudili tek nakon trećeg primljenog gola, pa su dobro zaprijetili u 67. minuti preko Vedrana Kantara, ali još jednom se istakao Adilović.

Kup BiH, osmina finala:

Sarajevo – Rudar Prijedor 3:0 (Džafić 1, Kojašević 15 – penal, Obuća 65)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti