Sarajevo nikad bliže bodovima iz Tuzle

Nakon što je jučer prekinuta sjednica IO FS BiH

Sarajevo nikad bliže bodovima iz Tuzle

Adnan Beganović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jučer je u Zenici održao sjednicu koja je prekinuta u momentu kada se raspravljalo o sada već famoznom slučaju Gavarić, a nastavak iste zakazan je za 4. maj.

Slučaj Gavarić jučer je izazvao prekid redovne sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Naime, na sjednici je bilo prisutno 12. članova Izvršnog odbora, no kada se počelo raspravljati o slučaju Gavarić član IO iz Tuzle Suad Salihbašić napustio je istu pa za nastavak nije bilo kvoruma.

Natavak jučerašnje sjednice zakazan je za 4. maj u Sarajevu, a da bi se ista nastavila potrebno je da na njoj prisustvuje 12 članova IO. Međutim, pošto se rado o nastavku sjednice po statutu FS BiH za donošenje pravosnažnih odluka neće biti potrebno 12 glasova, nego 8.

Zbog toga nam se čini da Sarajevo nikad nije bilo bliže bodovima iz Tuzle, no veliko je pitanje ukoliko dođe do takvog scenarija šta će se poslije dešavati.

Bilo kako bilo, 4. maja u Sarajevu nas očekuje dosta bure, a izvor blizak IO FS BiH rekao nam je da je vrlo lako moguće i da se zatraži smjena Apelacione i Disciplinske komisije koje su u nadležnosti Skupštine FS BiH, te ih samo ista može smijeniti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti