Sarajevo palo bez ispaljenog metka u Gradačcu

Zvijezda sigurna

Sarajevo palo bez ispaljenog metka u Gradačcu

Edmir Škorić

Zvijezda je u Gradačcu, rezultatom 2:0, savladala Sarajevo u utakmici 29. kola Premijer nogometne lige BiH.

Iako su bodovi bili prijeko potrebni gostima iz Sarajeva, Zvijezda je danas bila apsolutno bolja momčad, dominantija i sasvim zasluženo ostvarila pobjedu. 

 

Trener bordo momčadi Dragan Jović najavljivao je sva tri boda na Banja Ilidži, no njegovi bivši igrači su ga iznenadili te mu priredili poraz i njegov klub udaljili od Evrope. Crveno-bijeli su poveli nakon 11 minuta igre. 

 

Bila je to dobra akcija kapitena Amira Hamzića, koji je pronašao Dalibora Pandžu iza leđa odbrane Sarajeva, a ovaj ostao sam ispred Adija Adilovića i pogodio za 1:0. Nastavljena je dominacija Zvijezde do kraja poluvremena.

 

U nastavku Ivan Jakovljević je zaprijetio gostima, zatim se bordo momčad budi, preuzima incijativu. I dok su gosti bili bolji, domaći stižu do još jednog gola. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Nisu iskorištene prilike Nermina Haskića i Sulejmana Krpića, da bi u 75. minuti Eldin Mašić postavio konačnih 2:0 nakon centaršuta Armina Delića s desne strane.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti