Sarajevo pobijedilo Želju, odluka o prvaku u zadnjem kolu

Veliki derbi pripao Bordo timu

Sarajevo pobijedilo Želju, odluka o prvaku u zadnjem kolu

M. Šljivak

Veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara odigran je danas na stadionu Koševo u 9. kolu Lige za prvaka, a na kraju je Bordo tim pobijedio Plave s Grbavice rezultatom 1:0.

Prvo poluvrijeme je u potpunosti pripalo domaćim fudbalerima, koji su na terenu bili mnogo bolji.

Željo je međutim prvi prijetio. Pokušao je Zeba, ali je njegov udarac bio lagan plijen za Pavlovića.

Zatim je Sarajevo preuzelo potpunu kontrolu nad utakmicom. Iako nisu imali onih pravih šansi u 20. minuti su dobili veliku priliku za gol, koju su iskoristili. Kerla je igrao rukom u kaznenom prostoru, sudija Peljto je pokazao na bijelu tačku, a precizan izvođač je Amer Bekić za prednost od 1:0.

Iako je primio pogodak, Željo kao da nije imao snage da napadne Sarajevo. Imali su u 29. minuti šansu kada je nakon gužve Pavlović spasio gol, a zatim je uslijedila kontra i velika šansa za bordo tim. Hebibović je izašao sam pred golmana Željezničara, uspio ga je zaobići, ali je promašio prazan gol.

Nova šansa za Plave viđena je u 35. minuti. Međutim, Pavlović je odbranio udarac Lendrića, pa se do kraja prvog dijela rezultat nije mijenjao, iako su oba tima imala slobodnjake u odličnim pozicijama.

Drugo poluvrijeme na Koševu donijelo je znatno usporeniji tempo utakmice. Željo je imao kontrolu na terenu, ali jednostavno nisu mogli da stvore pravu šansu pred golom Pavlovića.

Slavko Petrović je izvršio sve tri izmjene do 65. minute. Šansu su dobili Nikolić, Blagojević i Zakarić, ali je odbrana Sarajeva bez većih problema zaustavljala napade komšija s Grbavice.

Uspjeli su domaći do kraja da se odbrane. Došli su do tri boda, te su spriječili velikog rivala da praktički proslavi titulu na današnjem meču.

Sarajevo će tako u posljednjem kolu u Krupi uz eventualnu pobjedu čekati kiks Željezničara protiv Radnika na Grbavici i Zrinjskog protiv Slobode.

Liga za prvaka, 9. kolo:

Sarajevo - Željezničar 1:0 (Am.Bekić 20')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Al. Bekić, Novaković, Kovačević, Ivetić, Sarić, Duljević, Hebibović, Hodžić, Am.Bekić.

Željezničar: Kjosevski, S. Stevanović, Kerla, Bogičević, Stanić, M.Stevanović, Bekrić, Marković, Crnov, Zeba, Lendrić.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi