FK Sarajevo: Najbolja odbrana i najbolji napad

FK Sarajevo: Najbolja odbrana i najbolji napad

A. Beganović

Aktuelni bosanskohercegovački prvak FK Sarajevo na fenomenalan način je okončao prvi dio premijerligaške sezone.

Izabranici Vinka Marinovića na odmor su otišli sa fenomenalnih 45 bodova i bez izgubljenog susreta u 19 odigranih susreta.

Podvig za divljenje, no pored navedenog treba istaći da je Sarajevo tim sa najefikasnijim napadom (40) i odbranom koja je primila najmanje golova (16). Najubjedljiviju pobjedu Sarajevo je ostvarilo u 13. kolu kada je na Koševu rezultatom 5:1 savladalo Mladost.

Od trinaest pobjeda, šest je bilo sa dva gola razlike, pet sa jednim, te po jedna sa tri i četiri gola razlike. U osam utakmica Sarajevo je uspjelo sačuvati mrežu netaknutom, a u pet navrata aktuelni šampion i lider premijerligaške karavane primio je po dva pogotka.

Andrej Đokanović i Matthias Fanimo su igrači koji su nastupali u svih 19 mečeva, s tim što je Fanimo 11 počeo kao starter, a Đokanović 13.

Benjamin Tatar je sa 10 pogodaka najbolji strijelac Sarajeva, a prate ga već spomenuti Fanimo, te Amar Rahmanović. Obojica su postigla po šest pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Amar Rahmanović je sa šest asistencija najbolji asistent Sarajeva u prvom dijelu sezone, a pet asistencija upisao je Haris Handžić.

Na Koševu su aktuelni prvaci odigrali deset utakmica, u osam su slavili, a dva puta su remizirali uz gol razliku 23:7. S druge strane, na devet gostujućih utakmica izabranici Vinka Marinovića su osvojili 19 bodova. Pet pobjeda i četiri remija učinak je na gostujućim terenima uz gol razliku 17:9.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
U šaban ligi. Ko ovo još prati?
0 23
Bordobjeli
Kakva dominacija??? Nostalgičari na raspiratorima...
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi