Sarajevo preokretom do bodova

Premijer liga BiH

Sarajevo preokretom do bodova

Sarajevo je sjajno odigralo drugo poluvrijeme utakmice sa Slavijom, te zabilježilo pobjedu rezultatom 2:1.

Slavija je nešto bolje otvorila susret, protiv vrlo anemične ekipe Sarajeva. Domaći su pokušavali ugroziti gol Dujkovića uglavnom iz prekida, ali udarci glavom Šćepanovića i Torlaka završavali su daleko preko gola.

 

Karamatić je zatresao mrežu Adija Adilovića u 24. minuti, ali je taj gol poništen zbog nedozvoljene pozicije, iako se činilo kako je igrač Slavije bio iza odbrane domaćih.

 

Ipak, Slavija je došla do gola nakon prekida kada je u 34. minuti pogodio Rašević. Nakon primljenog gola, domaći su izgledali dosta opasnije na terenu, ali se odmor ipak otišlo sa prednošću gostiju. 

 

Sarajevo je u nastavku zaigralo mnogo, mnogo bolje. Do izjednačenje bordo momci su stigli u 49. minuti. Asmir Suljić je sjajno prošao po desnoj strani, centrirao, lopta je pogodila jednog od igrača Slavije i prevarli Dujkovića za 1:1.

 

Trener Sarajeva Dragan Jović u igru je u 63. minuti uveo Nermina Haskića, a ovaj mu se samo dvije minute kasnije odužio golom, nakon što je uzelo loptu na sredini terena, zaobišao Dujkovića i pogodio za potpuni preokret domaćih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Do kraja susreta Sarajevo je uglavnom dominiralo, te na kraju mirno privelo utakmicu kraju i došlo do zaslužene pobjede i nova tri boda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.