Sarajevo razbilo Mladost i na fantastičan način najavilo dolazak Atalante
Mladost nije predstavljala veći problem za fudbalere Bordo tima

Pobjeda tima sa Koševa

Sarajevo razbilo Mladost i na fantastičan način najavilo dolazak Atalante

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u 2. kolu Premijer lige BiH na Koševu ugostilo i pobijedilo Mladost iz Doboj Kaknja sa laganih 4:0.

Domaći igrači su ofanzivno ušli u meč i takva igra im se iplatila i tim Husrefa Musemića je nakon prvih 45 minuta igre imao dva gola prednosti.

Haris Handžić je prvi stvarao nevolje gostima. Imao je u 10. minuti veliku šansu nakon greške golmana gostiju Velića, ali sa pet metara loptu šalje pored gola.

Isti igrač je tri minute kasnije pobjegao odbrani Mladosti, a ovog puta njegov udarac završava nešto bliže golu, u spoljnem dijelu mreže.

Imao je zatim Rahmanović veliku šansu u 18. minuti. Velić nakon kornera ide u prazno, a veznjak Sarajeva glavom loptu šalje pored gola.

Ono što Handžić i Rahmanović nisu pogodili jeste Benjamin Tatar u 22. minuti meča. Emil Velić je odbranio udarac Resića iz slobodnog udarca, lopta dolazi do Tatara koji šutira, a lopta prolazi kroz ruke čuvara mreže gostiju i odlazi u mrežu za vodstvo od 1:0.

Potom je uslijedio miran period meča i do 38. minute se ništa nije dešavalo. Tišinu je prekinuo drugi gol domaćeg tima, a pogodio je ponovo Tatar. Dobro je pratio akciju i nakon udaraca Mustafića i Resića loptu poslao u mrežu za 2:0.

Sve što su gosti napravili u prvom poluvremenu je udarac Nane Welbecka. Međutim, njegov udarac je bio bezopasan po Pavlovića i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 2:0.

Nastavak meča nije ponudio mnogo. Bordo tim je lagano čuvao stečenu prednost, a Mladost je pokušavala da napravi nešto pred golom Pavlovića. Imali su nekoliko dobrih šuteva, ali je čuvar gola domaćih sjajno branio.

Sarajevo je jedinu šansu u nastavku pretvorilo u gol. Handžić je u 78. minuti odlično ubacio sa lijeve strane, a mrežu gostiju pogađa Resić za 3:0. Konačnih 4:0 djelo je Handžića u drugoj minuti nadoknade.

Sarajevo je tako pobjedom najavilo dolazak Atalante na Koševo i sigurno je da će u četvrtak najveći bh. stadion biti popunjen.


Premijer liga BiH, 2. kolo:

Sarajevo - Mladost 4:0 (Tatar 22', 38', Resić 78', Handžić 90+2')

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Šabanović, Stanojević, Resić, Rahmanović, Šofranac, Mustafić, Adukor, Handžić, Tatar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Hreljić, Tandina, Guzina, Anđušić, Welbeck, Alihodžić, Hiroš, Asani, Mišić, Isaković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi