Rekord Zrinjskog je srušen: Bordo generacija za historiju

29 bodova u prvih 11 mečeva

Rekord Zrinjskog je srušen: Bordo generacija za historiju

A. Beganović

Aktuelni šampion naše zemlje i lider premijerligaške karavane, Sarajevo, nastavio je sa sjajnim partijama.

Izabranici Vinka Marinovića još jednom su pokazali snagu. Na Koševu su uz dobru igru savladali Krupu sa ubjedljivih 3:0 te su tako ostali i dalje jedina neporažena ekipa u prvenstvu.

Bordo tim igra sjajno, djeluje nepobjedivo, a sa večerašnja tri boda ova greneracija Sarajeva srušila je još jedan rekord.

Naime, otkako u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastupa 12 klubova (2016/2017) rekord s najviše osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva do večeras je držao Zrinjski i to ekipa iz sezone 2017/2018. U toj sezoni Plemići su u 11 mečeva skupili 28 bodova uz učinak od devet pobjeda, jednog remija i jednog poraza.

Sarajevo je večerašnjim trijumfom stiglo do 29 osvojenih bodova u prvih 11 odigranih mečeva uz učinak od devet pobjeda i dva remija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

No, to nije sve, odnosno otkako u Premijer ligi BiH učestvuju klubovi s područja cijele države, niti jedna ekipa u prvih 11 odigranih mečeva nije osvojila 29 bodova što ovom rezultatu izabranika Vinka Marinovića još više daje na značaju.

Dodajmo i to da je Sarajevo u nizu od petnaest premijerligaških susreta bez poraza, a posljednji su upisali 30. novembra prošle godine na svom terenu od Željezničara (1:3) te da će taj niz imati priliku nastaviti narednog vikenda kada na Koševo stiže Mladost.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fk1921
Sve na srecu
4 34
ElComandante
Jednom rijecju DIVOVI!
20 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi