Slovenci tvrde: Rožman broji posljednje dane na klupi Sarajeva

Kraj saradnje se bliži?

Slovenci tvrde: Rožman broji posljednje dane na klupi Sarajeva

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su pobjedu protiv Zvijezde 09 prije nekoliko dana, te su na taj način i matematički izborili nastup u Evropi naredne sezone.

U centru pažnje u slovenskim medijima nalazi se upravo FK Sarajevo, Simon Rožman i kako Slovenci kažu turbulentna sezona ovog kluba koja je pri kraju.

Naime, kako pišu Slovenci Simon Rožman broji svoje posljednje dane u FK Sarajevo, te se polako oprašta od glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Navodno će Rožman FK Sarajevo voditi još samo u posljednje dvije utakmice ove sezone nakon čega će on i njegov stručni štab otići sa Koševa.

Ove informacije i nisu iznenađujuće, bez obzira što Rožman ima ugovor sa Sarajevom do ljeta 2025. godine jer nije tajna da odnosi predsjednika kluba Ismira Mirvića i sportskog direktora Senijada Ibričića nisu najbolji, a Rožman je u klub stigao u paketu sa bivšim bh. reprezentativcem. 

Oglasi

Rožman je u svojoj karijeri vodio i ekipu Rijeke, a Sarajevo je preuzeo u augustu prošle godine zajedno sa Senijadom Ibričićem.

Do današnjeg dana bivši trener Celja, Rijeke i Maribora vodio je Sarajevo na 34 utakmice, te je ostvario 18 pobjeda i 9 poraza.

Sarajevo je drugi dio sezone započelo dosta loše, a u februaru i martu praktično su izgubili sve šanse i za trofej u ligi, ali i u Kupu Bosne i Hercegovine. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pod upitnik je došlo i mjesto koje vodi u Evropu, no Sarajevo je u finišu sezone zaigralo mnogo bolje te je Rožman ostvario prvobitno zacrtani cilj, a to je bio izlazak u Evropu.

Ali, kako tvrde Slovenci, neko drugi će sa klupe voditi ekipi Sarajeva naredne sezone u Evropi, ali i u domaćem prvenstvu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa debelom ublehom mirvicem nikad od nas oziljan klub nece biti, brukamo se u Evropi, klub pun insfluesnera, igraci preplacene zvijezde, brukamo se protic nizerazrednih klubova.... Odlazi hostolperu debeli da prodisemo makar i pod virslama
2 7
pjanke.sa
Velika greska Ismire ako ovo napravis. Velika!!! Covjek nije tu ni godinu dana. Naravno da igracima ne odgovara disciplina. Te treba odstraniti. Ovaj covjek je tek poceo praviti jako Sarajevo! Ibricic i Rozman moraju ostat!
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi