Sarajevo s tri gola ispratilo goste iz Gradačca

Premijera 26. kola Premijer lige BiH

Sarajevo s tri gola ispratilo goste iz Gradačca

E. Škorić, foto: A. Balić

Sarajevo je u prvom susretu 26. kola BHT Premijer lige BiH, rezultatom 3:0, savladalo Zvijezdu iz Gradačca.

Od početka je domaći tim krenuo agresivno, sa željom da osvoji bodove, ali se gradačački klub sjajno branio, te iz kontranapada čekao svoju šansu. U 13. minuti Bilbija prvi prijeti, ali lopta ide preko gola. Ubrzo je uzvratio Adam, no Delač je lako odbranio njegov pokušaj.

Purić je imao dobar udarac u 15. minuti, Brkić je izbacio u korner. Nekoliko minuta kasnije Jajalo ulazi u šesnaesterac gostiju, pucao je iskosa s desne strane, na kraju svega samo korner za domaće.

Zaprijetio je i Stojčev u 29. minuti, ali šutira preko gola. Zatim očajan pokušaj Jajala. Prijetila je i Zvijezda. Diatta nakon  brze kontre u 34. minuti puca pored gola, zatim Delač bez problema hvata loptu nakon udarca Dedić-Mešanovića. Brkić spašava goste nakon udarca Jajala u 41. minuti, a ubrzo i gol.

Jajalo je ubacio, lopta došla do Velkoskog, koji iz neposredne blizine matira Brkića za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. U nastavku se Sarajevo razigralo. U 48. minuti,  nakon kornera, Trivunović šutira glavom,  Zuhrić s gol-linije izbacuje loptu.

Purić je u 59. minuti imao dobru poziciju za udarac, no napravio je potez više i na kraju je njegov pokušaj izblokiran. Sarajevo je povelo s 2:0 u 64. minuti. Velkoski je dodao do Purića, koji je s 15-ak metara prizemnim udarcem matirao Brkića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veliku šansu imao je Bilbija u 69. minuti. Ubacio je s desne strane Velkoski, Bilbija je s pet metara pucao, Brkić fantastično odbranio. Do kraja utakmice Sarajevo je napadalo, Zvijezda se branila. Na kraju je Bilbija zabio za 3:0 nakon ubačaja Puzigaće. 

Sarajevo je sada na trećem mjestu sa 48 bodova, ali i sa utakmicom više od vodećeg Zrinjskog i Željezničara, koji imaju po 49 bodova. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.