Sarajevo se moralo zadovoljiti bodom u Gradačcu

Zvijezdi vrijedan bod

Sarajevo se moralo zadovoljiti bodom u Gradačcu

E. Škorić

Uvijek se igrao lijep i otvoren nogomet kada su se sastajali Zvijezda i Sarajevo, no za razliku od prethodnih godina, danas u okršaju dva kluba nije bilo pogodaka.

Zvijezda je u naletu u posljednje vrijeme, pa je stoga Sarajevu pripala tek blaga uloga favorita na Banja Ilidži. I bordo tim jeste bio bolji, opasniji, konkretniji, ali nedovoljno je to bilo da se osvoje tri boda u gradu Zmaja od Bosne.

Već u uvodnim minutama redale su se šanse pred golom domaćeg golmana Stijakovića. Todorović je prvi zaprijetio u četvrtoj minuti, zatim Komazec, a onda i Travančić, ali promjene rezultata nije bilo.

Imao je Travančić još jednu dobru šansu nakon dodavanja agilnog Todorovića, ali ostalo je 0:0. Do kraja prvog dijela Komazec još jednom prijeti iz slobodnjaka, no neprecizno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku se Zvijezda malo oslobodila pritiska gostiju , koji nisu bili toliko agresivni kao u prvih 45 minuta. Imali su, ipak, izabranici Husrefa Musemića nekoliko prilika, ali Stijaković je ostao nesavladan. 

Zvijezda je imala dobar pokušaj preko rezerviste Kuzmanovića u 72. mminuti, ali je Bandović odbranio njegov udarac glavom nakon ubačaja iz kornera.  Četiri minute ranije Dupovac je bio u prilici, ali nije bio precizan.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.