Sarajevo se patilo  u Vitezu, ali ipak slavilo

Gosti slavili s 1:0 na debiju Janjoša

Sarajevo se patilo u Vitezu, ali ipak slavilo

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva gostovali su Vitezu u osmom kolu Premijer lige BiH, te su na kraju uspjeli da slave s 1:0.

Sarajevo je s novim trenerom, pošto je na bordo klupu prije reprezentativne pauze zasjeo Mehmed Janjoš, gostovalo na Gradskom stadionu u Vitezu, ali bodo tim je imao velikih problema i jedva je stigao do trijumfa.

U prvom dijelu nije bilo puno uzbuđenja, mada je bilo nekoliko pokušaja na obje strane. Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Kokot u timu Viteza, kada je u 27. minuti pogodio prečku. Tek u nastavku malo više uzbuđenja, ali

Sarajevo je najbolju šansu imalo u 63. minuti, kada je Balić nakon ubačaja skrenuo jednu loptu glavom, a prečka spasila Vitežane, da bi potom Duljević promašio stopostotnu šansu, odnosno Nwolokor je odbranio.

U ostatku meča bezidejni napadi obje ekipe, pokušaj da se na silu dođe do gola, a u 90. minuti nakon ubačaja Hodžića s desne strane, Ahmetović je glavom šutirao, lopta zakačila jednog domaćeg igrača i završila u mreži za veliko slavlje gostiju.

Nakon nepotpunog osmog kola, Saraejvo je trećeplasirano  sa 13 bodova, dok Vitez ima pet bodova manje i trenutno je na devetoj poziciji. Bordo tim u narednom kolu dočekuje Olimpic, a Vitez će gostovati Čeliku u Zenici.

Vitez - Sarajevo 0:1 (Ahmetović 90)

VITEZ: Nwolokor, Stanić, Rašić, Jevtić, Muminović, Kokot, Dedić, Livančić, Đerić, Barišić, Sadiković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Husejinović, Hebibović, Balić, Bekić, Ahmetović, Ivetić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi