Sarajevo se poigralo s GOŠK-om

Četiri gola u mreži gostiju iz Gabele

Sarajevo se poigralo s GOŠK-om

Edmir Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Sarajeva osvetili su se GOŠK-u za prošlosezonski poraz na Koševu (0:2), pa su na istom stadionu večeras slaili s 4:0.

Suljić je prvi zaprijetio u osmoj minuti, ali je bio neprecizan, a samo nekoliko minuta kasnije pogodio je stativu.  U 24. minuti Hadžić je atraktivno pokušao škaricama, a u 29. Sarajevo je povelo.

Suljić je prošao, ubacio za Hadžića, koji loptu zakucava u mrežu gostiju iz Gabele. Bošnjak iz slobodnjaka prijeti domaćem sastavu, ali lopta ide iznad gola. U 36. minuti Husejinović je slabo pucao iz slobodnjaka.

Drugi pogodak bordo momčad postiže u 38. minuti. Belošević je postigao majstorski pogodak. Imao je namjeru centrirati, a lopta završila u golu. Nedugo nakon toga novi gol Sarajeva. Hadžić je postigao svoj drugi gol nakon gužve u šesnaestercu GOŠK-a.

Mogao je Nuhanović nakon ubačaja Torlaka u 52. postići prvi gol za Sarajevo. Stopostotnu priliku na drugoj strani nije iskoristio Jusufbašić u 58. minuti, a minutu kasnije hat-trick Hadžića. Belošević je ubacio, Hadžić glavom poslao loptu u mrežu.

U 79. minuti pokušaj Jusufbašića odbranio je Bandović.

Sarajevu je ovo bila četvrta pobjeda i sada su na diobi prvog mjesta sa Željezničarom sa 13 bodova. GOŠK je ostao na četiri boda, a ovo im je bio treći poraz.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.