Sarajevo slavilo na Tušnju

Kapiten Torlak za pobjedu u Tuzli

Sarajevo slavilo na Tušnju

E. Škorić

Iako pogled na tabeli to ne sugerira, Sloboda i Sarajevo na Tušnju su odigrali derbi utakmicu 16. kola. Bordo tim je bio bolji za jedan gol, kojeg je u 73. minuti postigao Sedin Torlak.

Sarajevo je krenulo agresivnije u utakmicu od domaće Slobode, čiji je trener, Darko Vojvodić, bio primoran već u prvih deset minuta izvršiti izmjenu. Povrijeđenog Kasapovića zamijenio je Bekić.

U devetoj minuti Belošević proigrava Obuću, a iskusni napadač puca pored gola. Belošević je u 13. minuti izveo slobodni udarac s desne strane, lopta došla do Krpića, koji šutira iznad gola Slobode. Matko je u 17. minuti izašao sam pred gol Tuzlaka, ali je golman Slobode bio brži i izbio loptu.

Sarajevo je nastavilo s napadima na gol domaćina, koji nije puno pokazao u današnjoj utakmici. Obuća je s nekih 18 metara u 23. minuti šutirao pokraj gola, a u 27. Dupovac je dobro šutirao nakon kornera, Mujkić je odbranio.

Sloboda je uzvratila preko Damira Hadžića, bivšeg igrača gostiju s Koševa, ali je prebacio gol Adilovića. Najbolju priliku prvog dijela imao je Jasmin Mešanović, ali mladi ofanzivac Slobode nije pogodio. Lobova je Adilovića, ali i kompletan gol Sarajeva.

Do odlaska na odmor Sarajevo je imalo još dvije prilike. Obuća je izašao sam pred golmana, ali nije pogodio, baš kao ni Šćepanović na ubačaj Beloševića iz kornera.

Gosti su bili bolji, konkretniji i agilniji i u drugih 45 minuta. Ali, mogla je Sloboda, sasvim neočekivano, doći do vodstva u 64. minuti. Šmigalović je izveo korner, glavomet u šesnaestercu, a Salihović onda s tri-četiri metra pucao, Adilović spasio Sarajevo.

I onda u 74. minuti kapiten Sarajeva Sedin Torlak mirno pogađa na ubačaj Beloševića za veliku radost gostiju. Uzvratio je brzo mladi kadet Slobode Pršeš, sa 17 metara isprve puca pored lijeve stative Adilovića.

Sarajevo je i pored vodstva napadalo, a susret se igrao sve do 96. minute. Dosta napetosti u finišu, isključeni su trener Slobode Darko Vojvodić i trener golmana Mirsad Dedić. Sve u svemu, Sarajevo zasluženo došlo do važna tri boda i zadržalo korak za Željezničarom, Širokim Brijegom i Borcem.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti