Sarajevo slavilo u Čitluku, GOŠK bez boda

Bordo tim nadigrao novajliju

Sarajevo slavilo u Čitluku, GOŠK bez boda

Edmir Škorić

Nogometaši Sarajeva upisali su drugu pobjedu u Premijer ligi BiH, prvu gostujuću u novoj sezoni. Izabranici Jiržija Plišeka savladali su GOŠK u Čitluku, koji još čeka na prvi premijerligaški bod. Ako je neka utjeha, bar su postigli svoj prvi gol.

Ako se dan poznaje po jutru, onda će se GOŠK ekspresno vratiti u Prvu ligu FBiH. Nakon gostujućeg poraza od poprilično slabašne Slavije (1:0), Gabeljani su pretrpjeli puno teži poraz na "domaćem" terenu.

Kažemo "domaćem" jer je posljednji susret drugog kola odigran na stadionu Bare u Čitluku, budući da se izvode radovi na GOŠK-ovom stadionu Podavala.

Prvih pola sata nije obećavalo puno toga. Bez pravih prilika, tek poneka "opasnost" pred golom Antonija Solde i Dine Hamzića. Prvu ozbiljniju situaciju na utakmici bilježimo u 28. minuti, kada je Raguž proigrao Dudića, a iskusni napadač pucao ravno u golmana gostiju Hamzića.

I dok je GOŠK nešto pokušavao, Sarajevo je stiglo u vodstvo. Iz svoje druge prilike, Bordo tim pogađa mrežu Solda. Učinio je to Damir Kojašević.,. Crnogorac je iskoristio lošu postavku Solda na golu Gabeljanja, te je udarcem iskosa zatresao domaću mrežu.

U finišu prvog dijela Kojašević sjajno šutira, a Soldo tek iz drugog pokušaja loptu hvala u naručje. Na drugoj strani, Dudić vraća loptu za Bošnjaka, ovaj centrira, a kapiten gostiju Sedin Torlak otklanja opasnost.

I u drugih 45 minuta GOŠK je nešto pokušavao, a Sarajevo zabijalo golove. Najbolju šansu domaći sastav nije iskoristio u 49. minuti. Dudić se naštimao i potegao, a poravnanje je spriječila stativa Hamzićevog gola.

Na 2:0 Sarjaevo je povisilo u 55. minuti. Pogrešku domaće odbrane koristi brzonogi Asmir Suljić, koji se dokopao lopte, prošao po lijevoj strani i sjajno matirao Soldu za već sigurno vodstvo gostiju.

Bordo tim je riješio pitanje pobjednika u 62. minuti. Mladi napadač Nermin Haskić "ukrao" je loptu Mirsadu Šiljku, bivšem igraču Travnika, a onda se onako ležerno i neometano s njom ušetao u gol već treći put savladanog Solda.

Uporni domaćin uspio je postići svoj prvi premijerligaški pogodak. U 69. minuti nastala je gužva u šesnaestercu Hamzića, Helvida je bio u skoku, lopta na kraju došla do Dudića, a iskusni napadač preciznim udarcem donosi tračak nade za domaću momčad.

Ka golu Hamzića tukao je Zlomislić s nekih 20-ak metara, no nije bio dovoljno precizan, dok je Đelmićev šut izblokirao jedan od igrača iz gostujuće odbrane. Do kraja utakmice Sarajevo je postiglo i četvrti gol. Iskusni napadač Emir Obuća silovitim udarcem postigao je prekrasan pogodak za visokih i konačnih 4:1.

Moramo naglasiti da je Plišekove momke do nove pobjede bodrilo 200-ak navijača koji su pristigli iz našeg glavnog grada.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti