Sjever "eksplodirao" nakon gola Renana, no svi pričaju o poruci Hordi zla!

Ponovo su tu

Sjever "eksplodirao" nakon gola Renana, no svi pričaju o poruci Hordi zla!

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva igraju trenutno na svom terenu protiv Sloge Meridian utakmicu prvog kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a glavna tema na startu večerašnje utakmice su najvatreniji navijači bordo kluba sa sjeverne tribine.

Početak večerašnje utakmice obilježio je jak pljusak koji je pogodio glavni grad BiH, no na svu sreću teren na Koševu je u dobrom stanju i utakmica je počela kada je to i planirano.

Nakon početnog ispitivanja snaga Sarajevo je iz prve prave prilike uspjelo da dođe do prednosti.

U 15. minuti Avramovski je bio asistent, a gol za 1:0 i veliko slavlje navijača Sarajeva zabio je Renan Oliveira koji je nastavio tamo gdje je stao prošle sezone u prvenstvu.

Međutim, glavna priča večerašnje utakmice su najvatreniji navijači Sarajeva koji su se nakon bojkota vratili na sjevernu tribinu i to su uradili u stilu.

Oglasi

Poznato je da su Horde zla bojktovale utakmice na Koševu zbog Mirze Varešanovića i Ajle Alimanović, no nakon što je ovaj dvojac napustio Sarajevo najvatreniji navijači ponovo su se vratili na sjevernu tribinu.

Horde zla su zauzele svoje dobro poznato mjesto na stadionu uz parolu koja šalje jasnu poruku: "Pozorišna atmosfera od danas prošlost je, pjesma sa sjevera više nikada ne prestaje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, nakon što je Oliveira zabio pogodak za 1:0 vidjeli smo i bakljadu i gromoglasnu podršku sa sjeverne tribine što je sigurno igračima nedostajalo prethodnih mjeseci dok je bojkot trajao.

Sigurno je da će igrači Sarajeva večeras dati maksimum da odigraju što bolji meč i iskupe se navijačima za neočekivano ispadanje iz Evrope.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Enzo.Fernandez
Vise se raje bude na djecijem rodjendanu. Samo presli sa istoka na sjever
6 2
Djema1921
Vise stete neg sto koriste klubu dobri su oni mora Vico brat pare bravo hordasi gurajte Vicu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi