Sarajevo stiglo do prve pobjede

Premijer liga BiH

Sarajevo stiglo do prve pobjede

Sarajevo je došlo do prve pobjede u ovoj sezoni, savladavši na Koševu ekipu Slobode rezultatom 3:0 u okviru 3. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je od prvog sudijskog zvižduka krenulo ofanzivno ka golu Denisa Mujkića, te su izabranici trenera Mirze Varešanovića stvorili nekoliko izglednih prilika, ali Avdić u dva navrata nije bio precizan, a na golu Tuzlaka se iskazao i golman Denis Mujkić.

Sloboda se koncentrisala na kontranapade i nakon jedne brzo izvedene akcije, kada je loptu na sredini terena izgubio Džakmić, Tuzlaci su imali priliku povesti, ali je Torlak u posljednji čas izbio loptu u korner.

Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0, a onda je Sarajevo u samo devet minuta nastavka postiglo dva gola. Prvo je u 49. minuti glavom loptu u mrežu Mujkića pospremio Torlak, da bi četiri minute kasnije dosuđen penal za domaće, a siguran izvođač bio je Arsenijević.

Nakon ekspresno stečene prednosti, domaći su fudbaleri odlučili malo stati na loptu, a Sloboda kao da nije imala dovoljno snage da napravi preokret, a Sarajevo je u posljednjim trenucima susreta preko Jahovića došlo i do svog trećeg gola i sasvim zaslužene pobjede.

Sarajevo je tako stiglo do prvih bodova u ovoj sezoni, dok se Sloboda sa drugog gostovanja u tri kola vraća praznih šaka.

Sarajevo - Sloboda 3:0


Stadion Koševo. Gledalaca: 6.000. Strijelci: 1:0 - Torlak (49), 2:0 - Arsenijević (53- penal), 3:0 - Jahović (90).
Sarajevo: Hamzić, Hadžić, Arsenijević, Džakmić, Torlak, Gutić, Hamzagić, Handžić (od 65. Ihtijarević), Avdić (od 81. Jahović), Kojašević, Suljić (od 73. Pliska). Trener: Mirza Varešanović.
Sloboda: Mujkić, Aleksić, Jogunčić, Raca, Gavarić, Halilović, Zoletić (od 66. Malkić), Čehajić, Dajić, (od 52. Bekić), Smajlović, Mujić (od 72. Borić). Trener: Vlatko Glavaš.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.