Šta se dešava u Sarajevu, ko je na čelu Udruženja sudija i instruktora? Pilav ili Mulahasanović?

Da li je Skupština sazvana po Statutu?

Šta se dešava u Sarajevu, ko je na čelu Udruženja sudija i instruktora? Pilav ili Mulahasanović?

Adnan Beganović, foto: Dino Kurbegović

Adis Mulahasanović je novi predsjednik Upravnog odbora Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo. Ili pak nije? Šta se dešava? Vanredna Skupština je održana, no iz samog Udruženja kažu da nije bilo nikakvih promjena na rukovodećim funkcijama.

U zimskoj fudbalskoj pauzi pomalo neočekivano u centar pažnje bosanskohercegovačke javnosti došlo je Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

Naime, određeni broj članova Skupštine pomenutog Udruženja nezadovoljan radom čelnih ljudi je sazvao vanrednu Skupštinu na kojoj se raspravljalo i o sudbini rukovodstva.

Sjednica vanredne Skupštine je održana prije nekoliko dana i na njoj je izglasano nepovjerenje predsjedniku Upravnog odbora Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo,. Elmiru Pilavu i ostalom rukovodećm kadru.

Neslužbeno, od 13 prisutnih članova na Skupštini njih 12 je glasalo za promjene, a za novog predsjednika Upravnog odbora izabran je nekadašnji sudija Adis Mulahasanović.

Oglasi

Činilo se tada da je ovoj sagi kraj, no današnje informacije koje dolaze iz Udruženja, govore drugačije, odnosno sve je izvjesnije da će se i u narednim danima mnogo govoriti o stanju u pomenutom Udruženju.

O čemu se zapravo radi? Naime, na službenoj stranici Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo "osvanulo" je obavještenje u kojem se između ostalog navodi da je jedini legalni Upravni odbor i rukovodstvo Udruženja ono koje je smijenjeno na Skupštini, odnosno ono na čijem je čelu Elmir Pilav.

"U cilju objektivnog informisanja članstva i javnosti, a vezano za nedavna pisanja određenih portala, obavještavamo i podsjećamo sve da je jedini legalno izabrani UO i rukovodstvo Udruženja onaj na čelu sa predsjednikom Elmirom Pilavom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također napominjemo da su u toku aktivnosti oko Redovne izborne skupštine Udruženja, kada će se birati rukovodstvo za naredne 4 godine", navodi se na zvaničnoj stranici Udruženja.



Dakle, očito je da rukovodstvo na čelu sa Elmirom Pilavom ne priznaje odluke Skupštine koja je održana prije nekoliko dana i sve je izvjesnije da će se i pravnici uključiti kako bi se ova saga privela kraju.

No, svakako treba naglasiti da informacije do kojih je došao SportSport.ba, istina nezvanične, govore da je u Kantonu Sarajevo dešavanjima u Udruženju fudbalskih sudija i instruktora zapravo počela izborna kampanja. Udruženje u Skupštini Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo ima glas s kojim može uticati na izbore, a kako smo ranije pisali, upravo u Kantonu Sarajevo bi trebalo biti najneizvjesnije jer već sada postoji nekoliko struja koje se žele "dočepati" čelnih pozicija na svim nivoima.

Top Komentari

user1706096301
Adis pudlica od Ede Bakovica kao i Ibrahima Hasanbegovica ,a prvi zavodnik Doma Zdravlja ne bira sredstva da na nelegalan nacic dodje do pozicije.Obzirom na IQ (sobna temperatura +18°),krenuo je u krivicno djelo a palice rukovodjenja drzi osumljiceni Brada kojeg je Ibro prijavio SIPI u aferi WAR.Sapunica u kojoj je Adis samo piun,ce se zavrsiti neslavno za generalnog sekretara FBiH koji ima necasnih djela vise od nobelovca Ive Andrica. Nastavak slijedi...
0 0
zajid08
Pocinje borba za fotelje, sve je dozvoljeno...nema pravila...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi