Sarajevo sve dalje od titule: Leotaru bod na Koševu

Sarajevo sve dalje od titule: Leotaru bod na Koševu

A. Beganović, foto: A. Balić

U posljednjem susretu 22. kola BH Telecom Premijer lige Sarajevo na Koševu nije uspjelo savladati Leotar (0:0), pa sada bordo momčad za Željezničarem zaostaje šest bodova.

Duel Sarajeva i Leotara nije opravdao očekivanja, a isti će ostati upamćen po prekidu od pola sata. Naime, početak drugog dijela kasnio je pola sata zbog toga što je na tribini gdje se nalaze navijači Sarajeva bio postavljen transparent na kojem je stajalo "Armija R. BiH".

No, vratimo se fudbalu, u kojem ruku na srce danas niko nije mogao uživati. Bordo momčad je krenula dosta ofanzivno, no prvi prijeti Leotar i to preko Filipšovića koji šutira iz slobodnjaka, ali malo pored gola.

Dva minuta kasnije Suljić je dobro prošao po desnoj strani, ali loše šutira pa Rajić lako brani.

U 32. minuti najbolja prilika za bordo momčad, no Haurdić i malo zatim Todorović, nisu na visini zadatka.

Do pred sami kraj drugog dijela ništa vrijedno pomena nije se dešavalo, a onda je u 85. minuti Filipović iz slobodnjaka šutirao, ali lopta pogađa prečku gola Sarajeva. Minut prije kraja Zlatković je šutirao, no golman Leotara siguran.

Sve u svemu, loša fudbalska predstava u kojoj je 0:0 možda i najrealniji ishod.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.