Sarajevo sve riješilo u prvom poluvremenu

Pobjeda bordo tima

Sarajevo sve riješilo u prvom poluvremenu

Sarajevo nakon prvih 45 minuta igre vodilo sa 3:0 protiv Rudar Prijedora, te je već tada bilo jasno da bodovi iz ovog susreta ostaju na Koševu.

Ekipa Sarajeva htjela se pred svojim navijačima iskupiti za poraz u prošlom kolu od Širokog Brijega, te su vrlo brzo otklonili sve dileme oko pobjednika u susretu sa Rudar Prijedorom.

 

Domaći su poveli golom mladog Trebinjca već u 11. minuti susreta, a ii nakon postignutog gola nastavljena je dominacija fudbalera u bordo dresovima. Gostujući igrači teško su prelazili na polovinu Sarajeva, a domaćinu se ovakva igra uskoro i isplatila.

 

Asmir Suljić je u 15. minuti lijepo usposlio Nermina Haskića, a ovom potom nije bilo teško da po drugi put u tri minute savlada gostujućeg golmana, za vodstvo Sarajeva 2:0.

 

Pred sami kraj prvog poluvremena, Sarajevo je postiglo preko Husića i treći gol, te tako definitivno, nakon samo 45 minuta igre, otklonilo sve dileme oko pobjednika ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

U nastavku je tempo igre prilično opao. Domaći su bili zadovoljni visokim vodstvom, a gostima je bilo jasno da od preokreta neće biti ništa. Do kraja meča Prijedorčani su ipak stigli do utješnog gola, a strijelac je bio Kantar,

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.