Sarajevo traži arbitražu iz UEFA

Slučaj Gavarić nije gotov

Sarajevo traži arbitražu iz UEFA

Sarajevo je uputilo na adresu UEFA žalbu u kojoj traži da međunarodna evropska fudbalska federacija riješi "slučaj Gavarić".

Slučaj Gavarić po svemu sudeći još uvijek nije dobio svoj konačni epilog. Naime, Sarajevo je poraženo i u ponovljenoj utakmici, ali su sa Koševa poslali dopis u UEFA-u, u kojoj traže arbitražu evropske fudbalske federacije u ovom slučaju.

Iako se pojavila informacija da je iz UEFA danas stiglo pismo u kojem krovna evropska fudbalska kuća preporučuje registraciju utakmice u korist Sarajeva sa 3:0, u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine da na njihovu adresu danas iz UEFA nije došlo ništa.

"Ja sam do 19 sati bio u savezu i do tada nije došlo ništa iz UEFA. Međutim, poznato mi je da su iz FK Sarajeva zatražili pomoć iz UEFA, ali danas ništa od njih nije stiglo na našu adresu. Možda jedino da je to pismo stiglo na adresu klubova, ali je praksa da se ovakva korespondencija vrši preko nacionalnih saveza", rekao je za SportSport.ba Jasko Baković, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Međutim, prema informacijama do kojih smo došli iz više izvora, pismo iz UEFA ipak je danas stigao u prijestolnicu Bosne i Hercegovine, a u njemu se preporučuje da se sporna utakmica Sloboda - Sarajevo registruje sa 3:0 za bordo tim.

Svakako treba napomenuti da UEFA ne može naložiti registraciju utakmice, već samo dati svoj prijedlog. Dalje, u faksu iz UEFA se navodi kako u Nyonu nisu upotpunosti upoznati sa kompletnim slučajem. UEFA može samo dati savjet, a nikako donijeti odluku, tako da Sarajevo ima veoma malu mogućnost da se susret registruje u njihovu korist.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.