Sarajevo u nastavku razbilo ekipu Brotnja

Bordo tim bolji od Brotnja

Sarajevo u nastavku razbilo ekipu Brotnja

E. Škorić

Fudbaleri Sarajeva odmjerili su danas snage sa ekipom Brotnja na stadionu u Čitluku, a nekadašnjeg bh. prvaka savladali su rezultatom 3:0.

Sarajevo je prije dva dana stiglo na pripreme u Hercegovinu, a danas je odigralo i prvu kontrolnu utakmicu, te je uz dosta problema ostvarilo pobjedu.

Uvodne minute današnjeg susreta protekle su u bez previše uzbuđenja, a u osmoj minuti Lelić, koji je nedavno pojačao bordo tim, imao je dobru šansu glavom, no pucao je malo preko gola Čitlučana.

Potom je u periodu od 20. do 40. minute uslijedila opsada gola Brotnja, a najkonkretniji bio je Said Husejinović, koji je imao tri udarca, te je jednom tresao i okvir protivničkog gola. Pored toga, vrijedi istaći i pokušaje Anđušića, dok je Plakalo na golu Sarajeva u jednom navratu bio na mukama.

U nastavku Sarajevo je zaigralo u izmijenjenom sastavu. Dobru šansu ne koristi Ahmetović, koji pogađa stativu, a onda Sarić ne postiže pogodak iz mat pozicije. Ipak, dominacija igrača u bijelim dresovima okrunjena je sredinom drugog dijela, kada je Hebibović izborio penal, a Sarić s 11 metara matirao golmana domaćih.

Nedugo nakon toga, Hebibović je pogodio za 2:0, što nije zadovoljilo apetite izabranika Mehmeda Janjoša, pa su nastavili u žestokom tempu prema golu Čitlučana. Do kraja bilježimo fantastičan potez Ahmethovića, koji je škaricama probao da matira golmana Brotnja, ali ovaj je ipak uspio da ukroti njegov pokušaj. Mogao je do kraja i Duljević da se upiše u strijelce, no nije iskoristio jednu stopostotnu šansu, kada je zaobišao golmana, a onda izabrao loše rješenje.

U finišu meča Sarajevo je stiglo do trećeg gola, koji je postignut iz slobodnjaka, a strijelac je bio Dušan Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Sarajevo su danas od prve minute nasutpili Plakalo, Herić, Kovačević, Balić, Mihojević, Radovac, Livaak, Husejinović, Anđušić, Lelić, Amer Bekić.

Na portalu SportSport.ba uskoro ćemo objaviti snimak kompletne današnje utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti