Sarajevo u Srebreniku bez Džakmića

Kapiten se povrijedio na treningu

Sarajevo u Srebreniku bez Džakmića

E. Škorić, foto: A. Balić

Nogometaši Sarajeva trku za šampionsku poziciju nastavljaju gostovanjem u Srebreniku kod posljednjeplasirane Gradine ovog vikenda.

Sarajevo se nakon domaće pobjede nad Rudarom i poraza gradskog rivala Željezničara od Borca ponovo uključilo u utrku za naslov državnog prvaka. Žele li do titule, izabranici Dragana Jovića ne smiju da razmišljaju o kiksu u Srebreniku protiv Gradine.

 

Igračima Sarajeva ne ide u prilog činjenica da će Gradina imati premijeru u elitnom društvu na svom stadionu, jer su tokom čitave sezone svoje domaće utakmice igrali u Gradačcu, odnosno Orašju.

 

Isto tako, bordo tim je oslabljen neigranjem kapitena Muhameda Džakmića, koji se ovog januara vratio u Sarajevo. Džakmić propušta Gradina zbog povrede zadnje lože, koju je zadobio na treningu, a s treninzima nastavlja iduće sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

S Džakmićem ili ne, Sarajevo je favorit protiv Gradine i sve osim pobjede Sarajlija bit će veliko iznenađenje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.