Sarajevo uz dosta muke slomilo Slobodu: Bordo tim na plus pet ispred Zrinjskog i Željezničara!
Tuzlanski tim je nakon serije odličnih utakmica ušao u rezultatsku krizu. Napadačke igre nemaju, a večeras su na Koševu četvrti meč zaredom ostali bez pobjede. Imaju tri poraza i remi

Ekipa Husrefa Musemića nije blistala, ali je pobijedila

Sarajevo uz dosta muke slomilo Slobodu: Bordo tim na plus pet ispred Zrinjskog i Željezničara!

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Sarajevo je u 14. kolu Premijer lige BiH savladalo Slobodu na Koševu sa 1:0 i tim Husrefa Musemića je sada na pet bodova prednosti ispred najvećih rivala za titulu prvaka Zrinjskog i Željezničara.

Sloboda je odlično ušla u utakmicu i već u drugoj minuti su imali veliku šansu za vodstvo. Said Husejinović je iskoristio grešku odbrane domaćeg tima, našao se sam pred golmanom Kovačevićem, ali je loptu poslao pored gola.

Deset minuta kasnije velika šansa i za domaće. Hebibović je krenuo sam prema golu, nesebično je uposlio Mersudina Ahmetovića, a napadač Bordo tima promašuje zicer.

Potom se igra na Koševu umirila. Sarajevo je imalo veći posjed lopte, a od svega viđenog vrijedi samo izdvojiti dobar šut iz voleja Ljubana Crepulje u 29. minuti, lopta je otišla preko gola.

Do kraja prvog poluvremena ništa naročito se nije dogodilo i na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

Drugo poluvrijeme donosi nešto bolji fudbal. Sarajevo je krenulo ofanzivnije, ali je Sloboda prva zatresla mrežu. U 54. minuti pogodio je Baraban, ali je sudija Petrović poništio pogodak zbog prekršaja Smajića.

Sarajevo je u 61. minuti meča stiglo do vodstva. Udarac Rahmanovića na putu prema golu rukom zaustavlja Ignjatović i sudija pokazuje na penal. Precizan je Krste Velkoski za 1:0.

Nakon primljenog gola Sloboda je bila ta koja je imala posjed lopte. Sarajevo je igralo na kontre, a jednu takvu je umalo iskoristio Ahmetović, no nakon ubačaja Crepulje sa lijeve strane fudbaler domaćeg tima ne uspijeva iz dobre pozicije pogoditi.

Sloboda je tek u 79. minuti stvorila ozbiljnu šansu. Nakon prekida Adžem je najviši u skoku, ali štoper gostiju sa tri metra prebacuje gol. Nisu Tuzlaci potom uspjeli ni da kazne nesporazume odbrane domaćih i golmana Kovačevića kojem je ispadala lopta.

Uzvratilo je Sarajevo prilikom Hebibovića u 85. minuti, Ignjatović je ovog puta dobro blokirao. Ostalo je do kraja 1:0 i Bordo tim je nastavio seriju pobjeda.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Sarajevo - Sloboda 1:0 (Velkoski 61'p)

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Stanojević, Hebibović, Ahmetović, Rahmanović, Veloski, Mujakić, Crepulja, Adukor, Tatar.

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Haždanović, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rigel
Mamu vam lopovsku. Gdje god ne mozete dobiti, zavrse se sudije koje kad treba zazmire i uzimaju se bodovi.
18 75
Benjamingst
Bravo FKS
70 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi