Sarajevo velikim preokretom do pobjede

Sarajevo velikim preokretom do pobjede

FK Sarajevo je na Koševu dočekao ekipu NK Zvijezda, u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na Koševu nije bilo pravih prilika, sve do 22. minute , kada je Haskić sa nekoliko metara loše pucao glavom, na centaršut Bajraktarevića. U 25. minuti je, nakon velike greške domaćih igrača, pogodio Samir Nuhanović, za veliko slavlje Zvijezdinih igrača. Minut kasnije je pokušao Obuća, ali ravno u golmana gostiju.

Bivši igrač Sarajeva, Matija Matko, udvostručio je prednost Zvijezde i tada se činilo kako će gosti odnijeti puni plijen sa Koševa. Tako nije mislio Haskić, koji je u 42. minuti glavom postigao pogodak, za 1:2. Mreže se više nisu tresle do kraja prvog poluvremena.

Haskić je svojim drugim pogotkom iz 56. minute donio izjednačenje Sarajevu. Do pred sam kraj susreta se nije dešavalo ništa značajnije, osim nekoliko žutih kartona i malo grublje igre. Semafor je pokazivao 83. minutu, kada je ekipa Sarajeva izvela korner, poslije kojeg je nastupilo veliko slavlje.

Naime, Obuća je prebacio loptu za Bajraktarevića, koji je ostao sam na drugoj stativi i sa pet metara je savladao Smajića, za konačnih 3:2 i veliki preokret. FK Sarajevo se ovom pobjedom učvrstio na trećoj poziciji ligaške tabele.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

FK Sarajevo - NK Zvijezda 3:2 (Haskić 42, 56, Bajraktarević 83 / Nuhanović 25, Matko 37)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti