Sarajevo za pola sata igre deklasiralo Zvijezdu

Gosti iz Gradačca potopoljeni na Koševu

Sarajevo za pola sata igre deklasiralo Zvijezdu

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva deklasirali su Zvijezdu iz Gradačca s 4:1 u 26. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je za nešto više od pola sata igre riješilo nemoćne goste iz Gradačca, čija situacija još uvijek nije razriješena kada je u pitanju borba za opstanak u Premijer ligi. Sarajevo je, pak, novom pobjedom zadržalo kakve-takve nade da sustigne Željezničar do kraja sezone.

 

Mrežu gostujućeg golmana Mirkovića načeo je Suljić u 12. minuti. Osmanagić je asistirao Suljiću, koji je ostao sam pred Mirkovićem i malo iskosa s lijeve strane bez problema pogodio za 1:0. 

 

Samo dvije minute kasnije domaći su udvostručili svoju prednost. Hadžić je s petnaestak metara lijepim udarcem savladao Mirkovića i zadržao broj jedan na listi najboljih strijelaca Premijer lige.

 

Pet minuta zatišja, a onda Tatomirović u 19. minuti rješava sve dileme oko pobjednika. Do 27. minute Zvijezda nije ništa značajno naparvila, a onda je Diatta pogodio stativu. Zatim prekrasan pogodak Haurdića u 33. minuti nakon druge asistencije Osmanagića. Efektno je Haurdić, makazicama, zakucao loptu u mrežu Mirkovića.

 

U nastavku je Zvijezda uspostavila ravnotežu, dok je Sarajevo igralo sa manjim intezitetom, što je bilo i za očekivati nakon što su sav posao riješili u prvom dijelu. U 50. minuti Diatta nakon ubačaja glavom šutira i pogađa stativu.

 

Stopostotna prilika za goste i u 61. minuti. Sušić i Diatta su krenuli sami ka golu Sarajeva, ovaj prvi nesebično dodao do Diatte, ali Dupovac stiže i na vrijeme otklanja opasnost. 

 

Uspjeli su gosti postići utješni pogodak. Diatta je u 82. minuti s desne strane asistirao za rezervistu Džafića, koji je pogodio za 4:1, što je bio i konačan rezultat. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.