Riješena je dilema: Kome je pripisan sinoćnji pogodak Željezničara na Koševu?

Gol nisu postigli ni Štilić ni Cocalić

Riješena je dilema: Kome je pripisan sinoćnji pogodak Željezničara na Koševu?

E. Čaušević

Sarajevo i Željezničar odigrali su sinoć novi gradski derbi na Koševu, a rezultat utakmice na kraju je bio 1:1.

Sarajevo je furiozno otvorilo sinoćnji meč i krenulo veoma ofanzivno od prve minute što se bordo klubu brzo isplatilo.

Domaći tim je već u desetoj minuti uspio da dođe do prednosti kada je nakon loše reakcije odbrane Željezničara najbolje reagovao Asmir Suljić koji je poslao loptu u mrežu ljutog rivala za 1:0.

Međutim, Željezničar je zaigrao nešto bolje u nastavku utakmice i sredinom drugog poluvremena uspio je da dođe do izjednačenja.

Plavi su na 1:1 poravnali u 66. minuti nakon što je Semir Štilić centrirao iz prekida, a na kraju je lopta pogodila Edina Cocalića, a Amera Dupovca i završila je u mreži domaćeg tima.

Spiker na stadionu Koševo ovaj pogodak je pripisao Cocaliću, dok je Željezničar na zvaničnoj stranici naveo da je gol ipak postigao Štilić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, pogodak za 1:1 nisu postigli ni Štilić ni Cocalić već je odmah bilo jasno da je to autogol Dupovca. U zvaničnom zapisniku su riješene sve dileme, te je pogodak za 1:1 pripisan kapitenu Sarajeva.

Podsjećamo, nakon utakmice bordo klub je ostao bez trenera jer je Aleksandar Vasoski odlučio da podnese ostavku nakon što njegov tim ponovo nije uspio da dođe do pobjede. Da stvar bude gora za Sarajevo to je uradio sedam dana pred finale Kupa BiH protiv Veleža.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NebitanTotalno
Dupovac najbolji igrac Zelje u derbiju uvjek bio ??
3 1
duplakruna1
Dupovcu treba zabraniti dolazak na stadion kad se igra sa strumfovima. on dodje kao najiskusniji a pokaze se kao pravi pocetnik - iskljucenje na sugavici a kad supcici ne mogu dati gol pripomogne ove sezone ocajni dupovac
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti