Hoće li se najveći bh. derbi igrati u Zenici?

Sarajevo i Željezničar se sastaju u 18. kolu

Hoće li se najveći bh. derbi igrati u Zenici?

Endin Čaušević

Najveći bosanskohercegovački derbi između Sarajeva i Željezničara na raspored je u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Bilinom polju, ali kako sada stvari stoje čini se da je upitno da li će se ova utakmica odigrati u planiranom terminu.

Sarajevo bi trebalo ugostiti ekipu Željezničara 12. ili 13. novembra u Zenici jer je poznato da radovi na Koševu još uvijek nisu završeni, te će bordo klub do kraja prvog dijela sezone igrati svoje domaće mečeve i dalje na Bilinom polju.

Bordo klub je dosadašnje mečeve igrao na stadionu u Zenici, te u organizaciji nije bilo nikakvih problema, ali jasno je da se situacija kada je u pitanju najveći derbi mijenja i da je to ipak meč visokog rizika.

Iako je Nogometni savez naše zemlje donio odluku da na zamjenskim stadionima nema gostujućih navijača jasno je da oni mogu doći na utakmicu bez klupskih obilježja zbog čega je MUP ZDK već sada u pripravnosti.

Naime, iz MUP-a ZDK su poručili da ne mogu osigurati uslove za ovu utakmicu visokog rizika jer se i pored zabrane za gostujuće navijače očekuje da će na Bilinom polju Željezničar imati podršku svojih navijača.

Zbog toga je MUP ZDK preporučio da se ova utakmica odgodi za proljeće kako bi se izbjegla situacija da u Zenici u jednom trenutku budu tri navijačke grupe, te se želi izbjeći bilo kakav incident.

No, prema prvim informacijama teško da će biti odgode i pored preporuke MUP-a ZDK, odnosno, iako u Savezu čini sve da utakmica bude odigrana u terminu i bez ikakvih ograničenja, nije isključena mogućnost da se igra bez publike ili na nekom drugom stadionu, ali takva odluka još uvijek nije donesena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog svega toga kontaktirali smo i predsjednika Takmičarske komisije NSBiH, Dušana Markovića, koji je izjavio da zvanična odluka nije donesena, te da će vjerovatno biti poznata na narednoj sjednici.

"Nismo donijeli nikakvu zvaničnu odluku, ali radimo svi na tome da se odigra utakmica u zakazanom termini sa navijačima", poručio je Marković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stole
Nema odgađanja idemo Divove ugasiti u njihovoj Zenici
6 8
hzsg
Nema ovdje puno šta da se polemiše. Donešena odluka rebalo bi da vrijedi za sve klubove i njihove navijače. Presedan bi bio da se bilo šta promjeni za bilo koju utakmicu, ali znajući da željkan još uvjek ima jaku potpuru u NSBiH ocekivati je i nemoguće. OČIGLEDNO JE DA ŠTUMFOVI I NJIHOV KLUB IMAJU PRECIH STVARI, NEIZMIRENI DUGOVI PREMA POREZNOJ, PREMA IGRACIMA, tako da svih 73 navijaca željane koji dođu na derbi kada se utakmica igra na Koševu nebi ništa promjenila, tako da im je bolje da se prihvate posla, odmah uzmu krampu i lopatu u ruke i pravac na posao inace SLIJEDI GAŠENJE....
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti