Na Koševu pod reflektorima: Određen je termin sarajevskog derbija

Sarajevo domaćin Željezničaru

Na Koševu pod reflektorima: Određen je termin sarajevskog derbija

A. Čaušević

Prvi od tri ligaška sarajevska gradska derbija igra se u okviru 10. kola Premijer lige, a domaćin će biti Sarajevo. 

Dueli Sarajeva i Željezničara tradicionalno privlače najviše pažnje kada su u pitanju susreti u bh. klupskom fudbalu, a svoj novi duel imat će na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Utakmica Bordo i Plavih momaka na rasporedu je 22. septembra, a prema posljednjim informacijama igrat će se u "udarnom terminu i to pod svjetlošću reflektora.

Naime, početak susreta je zakazan za 20:30, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda te satnice.

Još uvijek nije poznato ko će dijeliti pravdu. Delegiranje sudija za susrete 10. kola bit će obavljeno u ponedjeljak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Sarajevo i nije imalo baš lijepu uvertiru za gradski derbi jer je senzacionalno poraženo od Leotara sa 0:1 u jednoj od slabijih predstava posljednjih godina.

S druge strane Željezničar tek treba odigrati svoj susret 9. kola. Plavi će danas od 17 sati biti domaćini Veležu te će u svečanoj atmosferi povodom 100. rođendana imati priliku da na idealan način najave derbi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi