Sarajevo najviše bodova osvojilo na gostujućim terenima, Željezničar stopostotan

Premijer liga

Sarajevo najviše bodova osvojilo na gostujućim terenima, Željezničar stopostotan

A. Beganović

Nakon 10 odigranih kola u Premijer ligi dvije ekipe nemaju poraz na gostujućem terenu, dok je samo jedna bez osvojenog boda van svog terena.

Aktuelni prvak i lider premijerligaške karavane, FK Sarajevo, osvojio je najviše bodova na gostujućim terenima. Izabranici Vinka Marinovića su na gostovanju odigrali šest utakmica i pritom su osvojili 16 bodova (pet pobjeda, jedan remi).

S druge strane FK Željezničar je jedini stopostotan van svog terena. Izabranici Amara Osima u tri odigrana susreta van Grbavice osvojili su maksimalnih devet bodova s tim da na gostovanju nisu primili nijedan pogodak.

Rođeni su na šest gostujućih utakmica osvojili pet bodova (3 poraza, 2 remija i 1 pobjeda), dok su Tuzla i Široki osvojili po četiri boda s tim da je Široki odigrao tri gostujuća susreta, a Tuzla šest.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedina ekipa koja nije osvojila nijedan bod van svog terena je Olimpik. Vukovi su poraženi šest puta u isto toliko gostujućih utakmica, a bez pobjede ali uz tri remija iz šest gostujućih susreta je i Radnik iz Bijeljine.

Tabelu gostujućih susreta možete pogledati ovdje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mora se i Želješčar uvaliti u neki članak bez obzira na to što u ligi ima bar 5 ekipa koje su kvalitetom i igrom zaslužile puno više pažnje
8 9
Matic
MagaRAd izvan vRAbcica najlosiji. Smeta im igranje u gradovima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti