Sarajevu bodovi protiv Leotara

Premijer liga BiH

Sarajevu bodovi protiv Leotara

Ekipa Sarajeva je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu došla do pobjede nad Leotarom, minimalnim rezultatom 1:0.

Sarajevo je na Koševu dočekalo Leotar i nešto bolje otvorilo utakmicu. Međutim, iako su domaći fudbaleri držali više loptu u svom posjedu, većih prilika na samom otvaranju susreta nije bilo. 

 

Gotovo sve akcije izabranika trenera Dragana Jovića išle su po desnoj strani, preko Asmira Suljića, a to su igrač Leotara izgleda pretpostavili, pa su ovog napadača dobro zatvarali.

 

Ipak, Suljić je u 21. minuti uspio pobjeći odbrani Leotara, te je šutirao ka golu. Njegov je šuz uspio odbraniti Milenković, ali je na odbijenu loptu natračo Edin Husić i pogodio za vodstvo Sarajeva.

 

S tim se rezultatom i otišlo na odmor, da bi u nastaku Leotar krenuo nešto odlučnije ka golu Adija Adilovića, ali bio je to jalovi pritisak. Sarajevo je prijetilo preko Matije Matka i Suljića, ali ni oni nisu bili precizni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Do kraja susreta domaći su fudbaleri imali više od igre, ali mreže se više nisu tresle.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.