Sarajevu "samo" bod u Lukavici

Slavija zaustavila lidera

Sarajevu "samo" bod u Lukavici

E. Škorić

Lider BH Telecom Premijer lige, FK Sarajevo, osvojio je bod u Lukavici, odigravši 0:0 sa Slavijom. 

Sarajevo nije uspjelo uz podršku svojih oko hiljadu navijača doći do tri boda protiv ove sezone sjajne ekipe Slavije. Utakmica u Lukavici bila je kvalitetna, ali nije donijela pogotke.

 

U trećoj minuti Perišić je zaprijetio gostima nakon prodora po lijevoj strani, dobro je pucao, ali je Bandović bio na mjestu. U šestoj minuti Zlatković je izveo slobodni udarac, golman domaćih Dujković loše reagovao, a na kraju Šunjevarić iz dobre pozicije šutirao preko gola.

 

Najbolju priliku bordo sastav je imao u 13. minuti, kada je Nuhanović sa svega pet-šest metara promašio potpuno prazan gol. U 29. minuti Sesar je izveo korner, a Hadžić glavom loptu poslao preko gola. U 36. minuti dobar napad Slavije, a onda se Fazlagić obrukao katastrofalno lošim udarcem sa nekih 17 metara.

 

Pet minuta prije kraja kontra Slavije, Fazlagić je prebacio Dupovca, lopta došla do Raševića, no ovaj se poskliznuo i propala je dobra šansa za domaće. Sarajevo je bilo dosta dobro u prvom dijelu, no gosti nisu puno toga pokazali u nastavku.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sarajeva Dragan Jović na poluvremenu je Nuhanovića zamijenio Ademovićem. No, prvo uzbuđenje u nastavku tek u 60. minuti, kada je Slavija umalo došla do vodstva. Nakon izvedenog konera, Mamić je glavom pogodio prečku gola Bandovića.

Sarajevo sada ima četiri boda prednosti u odnosu na Željezničar, s tim što Plavi večeras od 19 sati na Grbavici dočekuju Velež i imaju priliku primaknuti se na samo jedan bod.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.