Sarajlić nema namjeru ostati na čelu UO NK Čelik

Mandat ističe i Upravnom odboru zeničkog kluba

Sarajlić nema namjeru ostati na čelu UO NK Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u srijedu igraju jedan od derbija sedmog kola Premijer lige BiH. Na Bilino polje stiže sjajna ekipa Širokog Brijega, koja ove sezone želi povratak u sami vrh našeg nogometa.

Zeničani su nakon šest kola na petoj poziciji, a nadaju se da će u naredne dvije utakmice, koje igraju kod kuće, protiv Širokog Brijega i Rudara ostvariti što bolje rezultate i ostati pri vrhu ljestvice.

Zanimljivo da će od sutra klub s Bilinog polja ostati bez predsjednika kluba pošto ističe mandat trenutnog Upravnog odbora kluba, kojim je protekle četiri godine komandovao Senad Sarajlić.

Ovo nam je u kratkom razgovoru potvrdio i čelni čovjek kluba.

"Istina ja sam još danas predsjednik kluba, od sutra više nemam nikakve veze s Čelikom. Ne želim više obavljati dužnost prvog čovjeka i nadam se da će Skupština pronaći najbolje rješenje. Ne znam hoće li moji saradnici iz Upravnog odbora ostati u klubu, ali znam da ja više ne mogu i ne želim da obavljam taj posao", kazao je za SportSport.ba Senad Sarajlić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Senada Sarajlića, rukovodstvo kluba sačinjavaju Mirsad Čizmo, Husejin Hinović, Nusret Kalčo, Emir Berbić i Zoran Stapić. Vidjet ćemo hoće li u narednim danima predsjednik Skupštine kluba Nihad Pašalić sazvati vanrednu sjednicu, kako bi se izabralo novo rukovodstvo kluba.

Zanimljivo da trenutni prvi čovjek Skupštine već dva mjeseca uporno odbija da sazove Skupštinu, kako bi se glasalo za novi statut kluba, koji je predložio NGG "Za Čelik". 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.