Sarajlije neće gledati evropske utakmice?

Završena inspekcija dva najveća bh. stadiona

Sarajlije neće gledati evropske utakmice?

E. Škorić

U dva prethodna dana sekretar UEFA Odjela za stadione i bezbjednost, Thierry Favre, izvršio je inspekcije dva najveća bh. stadiona, Bilinog Polja u Zenici te Koševa u Sarajevu.

Thierry Favre je posjetio Zenicu i Sarajevo s ciljem da se sagleda mogućnost poboljšanja infrastrukture, kako bi se ispunili kriteriji iz treće kategorije UEFA Pravilnika za stadionsku infrastrukturu, pa se tako stekli i uslovi za odigravanje kvalifikacionih susreta za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Sekretar UEFA Odjela za stadione i bezbjednost je ocijenio kako je Bilino Polje u nešto boljoj situaciji, odnosno da je zenički stadion bliži ispunjenju uslova iz treće kategorije, dok Koševo trenutno ne ispunjava ni uslove stadiona iz jedne kategorije niže (druge kategorije).

Favre je na kraju posjete ocijenio da je dinamika planiranih radova zadovoljavajuća, no neophodan je angažman na što bržem obezbjeđivanju sredstava za te radove. Osim toga, gosp. Favre je najavio i reinspekciju Koševa i to za nešto manje od dva mjeseca.

Do tada se mora završiti 70 posto planiranih radova na rekonstrukciji, a ukoliko se to ne napravi, stadion Koševo neće dobiti UEFA-inu dozvolu za odigravanje kvalifikacionih susreta. No, dozvolu ne bi dobili ni klubovi koji bi na tom stadionu odigravali svoje kvalifikacione susrete u Evropi. To znači da bi Željezničar i Sarajevo svoje evropske utakmice morali igrati na Bilinom Polju u Zenici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.