Skandal u Francuskoj: Maloljetnice spremile "klopku", reprezentativac Senegala nasjeo

Očekuje ga kazna

Skandal u Francuskoj: Maloljetnice spremile "klopku", reprezentativac Senegala nasjeo

H. Zilić

Reprezentativac Senegala Sidy Sarr, u centru je skandala koji potresa francuski fudbal.

Fudbaler Nimesa je priznao policiji da je imao seksualni odnos sa maloljetnicama, a na policiji je završio na nevjerovatan način.

Naime, dvije tinejdžerke su ispred jednog noćnog kluba ukrale automobil Sarru, nakon čega je fudbaler sve prijavio policiji, ali tamo ga je sačekao šok. Djevojke su čekale u policiji i priznale da su ukrale automobil kako bi se i Sarr pojavio u policijskoj stanici i više nije imao izlaza, priznao je da je sa pomenutim djevojkama imao seksualni odnos.

Obzirom da su u pitanju maloljetnice, Fudbalski savez Francuske će sankcionisati fudbalera Nimesa, a u pitanju će biti najvjerovatnije novčana kazna.

Nije prvi put da se Sarr našao u skandalima. Prije tri godine dok je igrao za Chateraoux zakasnio je na trening pred utakmicu jer je navodno noć prije bio sa jednom djevojkom koju je također upoznao u klubu. Naravno klub ga je i tada novčano kaznio.

Karijeru je počeo u Sacreu, zatim nastavio u Mbouru također u rodnom Senegalu nakon čega je krenula evropska avantura u Kortrijku, Chatearouxu, Lorientu i na kraju se skrasio u Nimesu. Za reprezentaciju Senegala odigrao je šest mečeva i zabio dva gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi