Sastanak klubova opet bez Olimpica

Razočarenje u najmlađem sarajevskom premijerligašu

Sastanak klubova opet bez Olimpica

Adnan Beganović

U prostorijama FK Sarajevo jučer je održan sastanak vrhunskih sportskih klubova sa područja Kantona Sarajevo i to: FK Sarajevo, FK Željezničar , KK Bosna , ŽKK Željezničar , RK Bosna, OKI Fantomi - sjedeća odbojka  i Spid – sjedeća odbojka.

Sa sastanka upućen je dopis novoimenovanom premijeru Vlade Kantona Sarajevo gospodinu Fikretu Musiću sa zahtjevom za sastanak na kojem bi se razgovaralo o aktuelnom trenutku vrhunskog sporta u KS, te o podršci i pomoći navedenim klubovima.

Međutim, predsjednik Olimpica Nijaz Gracić sa punim pravom se pita zbog čega se najmlađi sarajevski premijerligaš po ko zna koji put zaobilazi na ovakvim sastancima.

"Doista ne znam šta da vam kažem. Nije mi jasno zbog čega se Olimpic zaobilazi. Već treću godinu uzastopno prave se sastanci klubova, a poziv Olimpicu niko ne šalje", rekao je Gracić za naš portal i dodao:

"Mi smo u klubu svjesni da smetamo mnogima, no trebali bi biti realni. Razumijem da Sarajevo i Željezničar imaju tradiciju, no opravdano se postavlja pitanje ko određuje koji je klub vrhunski. Rezultati u ovoj sezoni nas ne mogu isključiti iz tih kombinacija. U igri smo za Evropu, kao i druga dva sarajevska kluba, pa je malo čudno šta će biti ako slučajno istu izborimo mi, a drugi ne. Opet će oni biti vrhunski ili...".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.