Sastanak završen: Medunjanin predvodi Zmajeve u SAD-u

Prosinečki traži putnike za Ameriku

Sastanak završen: Medunjanin predvodi Zmajeve u SAD-u · Saznajemo

A. Beganović

Krajem mjeseca fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Sjedinjenim Američkim Državama odigrati dva prijateljska susreta.

Protivnici izabranicima Roberta Prosinečkog biće domaća selekcija i Meksiko, a kako se ne radi o FIFA-inim zvaničnim terminima boje bašeg nacionalnog tima branit će većinom igrači iz Premijer lige.

S obzirom da je Prosinečki tek stupio na dužnost, te da slabo poznaje situaciju u Premijer ligi, danas je u Zenici održan sastanak na kojem su osim novog selektora prisustvovali i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović, sekretar stručnog štaba Darko Ljubojević, kao i Izvršni dirrektor za sport Fudbalskog saveza BiH, Elmir Pilav. 

Na sastanku se razgovoralo o igračima koji će putovati za Sjedinjene Američke Države, a spisak bi ubrzo trebao ugledati svdjetlo dana, no kako SportSport.ba nezvanično saznaje na istom će se naći i jedno provjereno ime. Radi se o Harisu Medunjaninu koji je prošle sezone igrao u Sjedinjenim Američkim Državama i koji će tako predvoditi Zmajeve u pomenutim susretima. 

Očekuje se i još nekoliko igrača iz inostranstva, no za njihov odlazak preko Bare treba i saglasnost klubova, pošto se ne radi o FIFA-inim terminu. Pored njih, ekspediciju Zmajeva za SAD činit će i igrači iz Premijer lige BiH.

Top Komentari

Bosanacbanjaluka
How about you?
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi