Saturn otpustio Robera

Saturn otpustio Robera

Adnan Beganović

Čelni ljudi ruskog Saturna, u kojem sa dosta uspjeha nastupa i naš reprezentativac Marko Topić, nezadovoljni rezultatima na startu sezone otpustili su njemačkog trenera Jurgena Robera.

Rober je u dosadašnjoj karijeri vodio Stuttgart, Herthu, Wolfsburg, Borussiju Dortmund i beogradski Partizan, a u prošloj sezoni doveo je Saturn do 9. mjesta u ruskom prvenstvu.

Međutim, početak ove sezone za njega i njegovu momčad doista je bio katastrofalan, osvojili su samo 5 bodova u prvih 8 kola, pa je razlaz bio neminovan.

MarkoTopić i društvo odradili su prvu utakmicu bez Robera na klupi, u nedelju su na svom terenu odigrali 0:0 s moskovskim Dinamom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.