Saudijska Arabija bolja od Kine u provjeri
Navijači se nadaju i pobjedi u Južnoj Koreji

Saudijska Arabija bolja od Kine u provjeri

E. Škorić

U okviru prijateljske utakmice danas su u Tianjinu svoju provjeru imali Kina i Saudijska Arabija, a gosti su na kraju slavili s visokih 4:1. Saudijsku Arabiju čeka težak meč u Seulu, igraju sa Južnom Korejom koja je vodeća u azijskoj kvalifikacionoj skupini "B".

Kina je u Tianjinu dočekala Saudijsku Arabiju, te je poražena u današnjoj provjeri rezultatom 1:4. Poveli su gosti golom Yasser Al Kahtanija već nakon 6. minuta. Ipak, Jiang Ning krade loptu odbrambenim igračima gostiju i donosi u 33. minuti prvo i jedino poravnanje.

Nisu Kinezi uspjeli zadržati ovaj rezultat do kraja prvog dijela, strijelac za 1:2 u 43. minuti bio je Noor Mohammad. I drugo poluvrijeme pripada gostima iz Saudijske Arabije. Najprije Hazazi u 72. minuti pogađa za 1:3, a konačan rezultat postavlja Mohammed Hawsawi par minuta prije kraja utakmice.

Saudijska Arabija u srijedu igra u Seulu protiv vodeće ekipe grupe B, Južne Koreje. Južna Koreja ima 11 bodova, jedan bod manje imaju Sjevenra Koreja i Saudijska Arabija, Iran je predposljednji, dok su na začelju UAE. Prve dvije reprezentacije iz ove skupine automatski će se plasirati za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi.

Prijateljska utakmica, Tianjin:
Kina - Saudijska Arabija 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.