Saudijska Arabija ostala bez četvrtfinala
Igrači Sirije nakon gola Al Khatiba

Japan ostvario prvu pobjedu

Saudijska Arabija ostala bez četvrtfinala

M. Maksimović

Utakmice drugog kola grupe B su ponudile prvo veliko iznenađenje na Azijskom prvenstvu u Dohi.
Trostruki pobjednik, selekcija Saudijske Arabije je nakon dvije utakmice ostala bez četvrtfinala.

Saudijska Arabija je u prvoj utakmici poražena od Sirije, došlo je do smjene selektora, ali ne i do u takvim situacijama očekivanog pozitivnog šoka. I protiv Jordana je selekcija Saudijske Arabije odigrala vrlo loše, slabo, pogotovo u prvom poluvremenu,a na sve to nadovezala se katastrofalna pogreška golmana Saudijske Arabije Abdullaha Waleeda u 42.minuti koji je loše procijenio centaršut Abdelrahmana Bahaa i lopta je završila u mreži Saudijske Arabije.Waleeda je dobro interenisao dvije minute kasnije kada je skinuo zicer Al Saifiju, ali mu je to slaba utjeha na kraju. Sličnu priliku je u finišu utakmice za Saudijsku Arabiju imao Nassir Alshamrani, ali je Amer Shafi sačuvao svoju mrežu.

U drugoj utakmici ove grupe prvu pobjedu je ostvario i Japan.Japan je bio bolji od Sirije 2:1 u utakmici u kojoj su dosuđena dva jedanesterca i isključena dva igrača. Japan je poveo golom nekadašnjeg saigrača Edina Džeke, Haseba u 35.minuti.U 70.minuti je isključen Kawashima, a Sirija se vratila u igru golom iz penala Al Khatiba u 74.minuti.Novi penal je dosuđen u 82.minuti, ovaj put za Japan, a Honda je realizator. I na kraju u posljednjim trenucima i Sirija je ostala sa igračem manje, pocrvenio je Sabag.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije