Saudijsku Arabiju čeka teška utakmica

Saudijsku Arabiju čeka teška utakmica

Edmir Škorić

U nedjelju navečer Saudijska Arabija odigrala je prijateljski meč sa selekcijom Iraka, a utakmica ja završila sve češćim 0:0. Portugalac na klupi Arabije ima problema sa napadom uoči važnog ogleda sa Iranom.

U reprizi finala Azijskog Kupa 2007. godine, Saudijska Arabija i Irak su odigrali utakmicu bez golova, kako bi se i jedni i drugi pripremili za nadolazeće kvalifikacijske susrete. Portugalac Jose Peseiro po prvi put od njegovog imenovanja je sjedio na klupi Arabije. Njegovi napadači su sinoć zakazali, te nisu pronašli način da ugroze gostujućeg golmana.

Napadačka zvijezda ove reprezentacije Yasser Al Qahtani suspendovan je za važnu utakmicu protiv Irana koja se igra 28. marta, a njegov partner u napadu, Malek Maaz je povrijeđen. Sa druge strane, selekcija Irana svoju prijateljsku utakmicu igraju večeras sa Kuvajtom.

S. Arabija ima četiri boda iz četiri utakmice u 2. grupi kvalifikacija, dva boda i jedno mjesto ispod Irana. Dakako, na Svjetsko Prvenstvo odlaze samo prve dvije ekipe iz svake skupine.

Portugalski selektor na klupi Saudijske Arabije računaće na sljedeće igrače:

Golmani: Waleed Abdullah Mabrouk Zaied Mansoor Al Naje

Odbrana: Redha Tukar Osama Hawsawi Majed Al Marshadi Hassan Mouath Hussein Sulaimani Osama Al Muwallad Naif Al Qadhi Taiseer Al Jassam Abdullah Shuhail Abdullah Al Dossari

Sredina: Khaled Aziz Manaf Abushgeer Saud Khariri Ahmad Ateef Mohammed Al Shalhoub Mohammed Nami Abdoh Autef Mohammed Noor Ahmed Al Fraidi

Napad: Nasser Al Shamrani Fisal Al Sultan Naif Hazzazi Issa Al Mahiani Saleh Bashir

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.