Savez kaznio drugoligaša zbog sarkazma

Nevjerovatna odluka

Savez kaznio drugoligaša zbog sarkazma

M. Šljivak

Svijet fudbala često zna donijeti smiješne trenutke na koje apsolutno niko ne može ostati ravnodušan.

Ono što se desilo u Italiji sasvim sigurno spada u konkurenciju za najnevjerovatnije poteze jer ja Disciplinska komisija FS Italije odlučila kazniti ekipu Avellina sa 1000 eura zbog sarkazma od strane oficijelnog spikera.

U susretu protiv Perugie (2:0) sudija je produžio meč za sedam minuta. Spiker je na sarkastičan način saopštio da će se igrati još sedam minuta i to će ih na kraju koštati kazne od 1000 eura.

"Spiker na stadionu, uz pomoć publike, sarkastično je najavio odluku sudije da produži meč"; stoji u saopštenju Saveza na odluku o kazni za Avellino.

Zaista bizarna kazna koja će se rijetko ponoviti u svijetu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi