Savić: Ova dva gola dugo ću pamtiti

Bivši fudbaler Borca srušio Krupu u Kupu RS

Savić: Ova dva gola dugo ću pamtiti

D. Vejo

Fudbaleri Slobode jučer su napravili veliki uspjeh nakon što su iz Kupa Republike Srpske izbacili premijerligaša Krupu, savladavši ih sa velikih 4:2.

Jedan od najzaslužnijih za veliki trijumf i uspjeh jeste mladi Stefan Savić, koji je na ovom meču postigao dva gola za Mrkonjićane. Talentovani Banjalučanin, prošao je sve omladinske škole Velikana iz Platonove, nakon čega se otisnuo u inostranstvo, a sada se ponovo vratio na travnate podloge Prve lige Republike Srpske.

Vratio se na velika vrata, magija u nogama nije nestala, a to je dokazao i jučer.

"Nije bilo lako, uz malo sreće i snalažljivosti uspjeli smo stići do velike pobjede iako su oni bili dominantniji tim, bar u prvom poluvremenu. Kasnije smo se malo sabrali, istrčali hrabro u drugo poluvrijeme i odradili ono što su možda oni trebali. Meni lično, svakako da je drago zbog dva postignuta gola koja su možda utakmicu okrenula u našu korist, ali također mi je drago i za ostala dva što su dali moji saigrači, jer Krupu nije lako savladati. Za nas, odrađena je velika stvar, kojoj se možda ni sami nismo nadali gledajući realno, ali eto dešava se. Nadam se da su gledaoci uživali u jučerašnjoj utakmici", rekao je za SportSport.ba napadač Slobode Mrkonjić Grad, Stefan Savić.

Ukoliko nastavi u ovakvom ritmu, svom timu donosit će nove bodove, a sutra možda privuče pažnju i nekog inostranog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi