Savičević: Niko nema para da gradi stadione

Predsjednik FSCG na otvranju Kuće nogometa NSBiH

Savičević: Niko nema para da gradi stadione

Danas se otvara zgrada NSBiH povodom čega je u Sarajevo došao i predsjednik UEFA Aleksander Čeferin, ali i brojne druge zvanice među kojima i Dejan Savičević, legendarni fudbaler i sada predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Počašćen sam prilikom da budem na ovome svečanom događaju. Ovo je veliki dan za NSBiH", kazao je Savičević, a na pitanje da li smatra da je bolje novac ulagati u stadione odgovorio je:

"Nijedan ovdašnji savez nema taj novac da gradi stadione. Zna se ko to radi. Općine i država. Savezi treba da rade na pospješenju i poboljšanju infrastrukture. Niko nema 50 ili 60 miliona da pravi iole reprezentativan stadion", poručio je on.

Top Komentari

ibrahim51
Savicevic je fudbalska legenda.Malo je takvih ljudi a i dudbalera.On nikada ne bih rekao tadasnjim navijacima uvrede, kao sto danas govori BiH navijacima Vranjes. A nije ni S od Savicevica. Stadioni su nam potrebni itekako ali prvo izgraditi moralnog fudbalera i rukovodstvo.Zeljo ima najljepsi, najkonforniji stadion ali nema igrace.Sastav Zelje je prilicniji sastavu Cukarickog.I oni nece da igraju strajkuju.Njima dati fin stadion da zjapi ko bi dolazio da takve igrace gleda.Ako se pojedini fudbaleri ne izbace iz reprezentacije koji je ne vole sta ce nasoj drzavi.Hocemo sve sportiste koji ce izgarati za BiH.I onda u njih i stadione ulagati.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi