Savičević: Nudio sam Milanu Jovetića

Savičević: Nudio sam Milanu Jovetića

Edmir Škorić

Nekadašnji Milanov nogometaš Dejan Savičević predložio je svom bivšem klubu prije šest godina Stevana Jovetića.

Savičević je Milanovom dirketoru Ariedu Braidi preporučio Jovetića, ali je talentiranog Crnogorca 2008. godine iz beogradskog Partizana dovela Fiorentina za osam miliona eura.

"Prije šest godina sam direktoru Braidi predložio da dovede Jovetića, međutim on me nije slušao", izjavio je Savičević.

Inače, 22-godišnji Jovetić produžio je ugovor s Violama do 2016. godine, a Savičević smatra da može igrati u bilo kojoj svjetskoj momčadi.

"Stevan može igrati u bilo kojem klubu na svijetu jer ima potrebnu kvalitetu. Sjetite se samo koliko je napredovao zadnjih godina. Sjećate li se kako je odigrao protiv Liverpoola u Ligi prvaka. Ovdje govorimo o iznimnom talentu, a njegova budućnost sada je u rukama Fiorentine koja će odlučiti kada će ga prodati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.