Šćepanović pocijepao mrežu Mostaraca
Vučina Šćepanović u oba susreta tresao mrežu Mostaraca

Nakon pobjede u Kupu, Slavija savladala Zrinjski u Prvenstvu

Šćepanović pocijepao mrežu Mostaraca

Fudbaleri Slavije uspjeli su u periodu od petnaest dana da dva puta savladaju lidera bh. šampionata, ekipu Zrinjskog. Nakon pobjede u revanš susretu polufinala Kupa BiH 2:0, ’’sokolovi’’ su golom Vučine Šćepanovića slavili i u derbi utakmici 26. kola Premijer lige BiH. Slavija se na taj način, a zahvaljujući i porazu Sarajeva u Modriči, vratila na drugo mjesto prvenstvene tabele.

"To što smo u kratkom vremenskom periodu dva puta savladali Zrinjski je samo produkt našeg timskog rada. Prija mi to što sam u ta dva susreta postigao dva gola, ali meni je najvažnije da smo mi ponovo pobijelili lidera na tabeli, koji je realno govoreći najkvalitetnija ekipa u našoj ligi. Nije mala stvar pobijediti takvu ekipu dva puta u petnaest dana. Mislim da smo zasluženo dobili ovaj derbi, iako utakmica nije bila jedna od onih koje mame aplauze s tribina. Ali, bila je borbena i ponovo ističem da smo zasluženo pobijedili.", rekao je napadač Slavije Vučina Šćepanović.

Slaviju u narednom kolu gostu očekuje teško gostovanje u Orašju, gdje domaća ekipa hvata posljednju slamku spasa.

"Pobjedom Orašja u Posušju donji dio tabele se zakuvao. Sigurno je da nas ne očekuje ni malo lagan zadatak. Mi ćemo nastojati da otvorenom i mudrom igrom iskoristimo njihovo moranje. Mislim da možemo ostati neporaženi na ovom gostovanju, a ne bi bili nezadovoljni ni osvajanjem jednog boda." kaže Šćepanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.